U taboru Dinama oprezni: "Kada smo izvukli Željezničar, znali smo šta nas čeka na Grbavici"

Press konferencija bjeloruskog tima

U taboru Dinama oprezni: "Kada smo izvukli Željezničar, znali smo šta nas čeka na Grbavici"

Haris Zilić

U četvrtak se sa početkom u 20:30 igra prva utakmica prvog pretkola Konferencijske lige između Željezničara i Dinama iz Minska. Euforija u našem glavnom gradu je odavno dostigla vrhunac i očekuju se pune tribine Grbavice.

Zvaničnu press konferenciju pred sutrašnji duel u Plavom salonu stadiona Grbavica imao je bjeloruski tim, a medijima su se obratili trener Vadim Skripchenko i prvotimac Dušan Bakić.

"Smatramo da će to biti duel dva sjajna i ambiciozna protivnika. To će biti dostojni rivali i ne mislim da sutra neko ima prednost. Nema sutra favorita", rekao je Skripchenko zatim dodao:

"Imamo 24 igrača na spisku, 21 igrač i tri golmana. To su igrači kojima ćemo pružiti šansu u Konferencijskoj ligi, sutra računamo na 19 fudbalera."

Trener Dinama je govorio o utakmici Željezničara i Dinama koja je odigrana prije skoro četiri decenije u okviru Kupa UEFA.

Oglasi

"Prije 38 godina isti rivali su igrali u Kupu UEFA, to je već historija, to je bilo davno ovo danas je nova historija i totalno su drugi protivnici. Što se nas tiče mi smo spremni za ovaj dvomeč."

Dotakao se i atmosfere koja ih očekuje na Grbavici.

"Jako nam je drago što ćemo igrati u pravoj fudbalskoj atmosferi. Drago mi je što će tribine biti pune. Naši igrači su navikli da igraju u sličnoj atmosferi."

Nakon trener riječ je imao i crnogorski internacionalac u redovima tima iz Minska, Dušan Bakić.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Kada smo izvukli Željezničar znali smo šta nas čeka na Grbavici. Nadam se da će sve proći u fer borbi. Željo igra pred domaćom publikom, ali mi ne treba da se plašimo i vjerujemo da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Skupljali smo informacije o Željezničaru, nalazili smo dosta stvari preko interneta. Nismo imali neku posebnu analizu."

Nema sumnje da nas sutra na Grbavici očekuje prava fudbalska poslastica i to će biti samo prvo poluvrijeme ovog duela jer je revanš na rasporedu 20. jula u Azerbejdžanu gdje Dinamo igra domaće utakmice zbog poznate situacije i saveza Bjelorusije sa Rusijom u agresiji na Ukrajinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije