Poznati parovi za okršaje u šesnaestini finala Konferencijske lige

Partizan saznao ime protivnika

Poznati parovi za okršaje u šesnaestini finala Konferencijske lige

E. Čaušević

U Nyonu su članovi UEFA-e danas imali pune ruke posla jer je nakon Lige prvaka i Evropske lige održan na kraju i žrijeb za Konferencijsku ligu.

Izvlačenje parova za Ligu prvaka i Evropsku ligu donijeli su nam dosta uzbuđenja danas, a UEFA je dan završila i žrijebom za Konferencijsku ligu gdje nas također očekuje nekoliko zanimljivh utakmica.

Mečevi šesnaestine finala Konferencijske lige će se igrati 16. i 23. februara iduće godine, a danas smo saznali i parove.

U prvom šeširu pred današnji žrijeb bili su Anderlecht, Basel, Cluj, Dnipro, Fiorentina, Gent, Lech i Partizan, dok su u drugom bili AEK Larnaca, Bodo/Glimt, Braga, Lazio, Ludogorets, Qarabag, Sheriff i Trabzonspor.

Voljom žrijeba odlučeno je da će u šesnaestini finala konferencijske lige snage odmjeriti: Qarabag - Gent, Trabzonspor - Basel, Lazio, Cluj, Bodo/Glimt - Lech, Braga - Fiorentina, AEK Larnaca - Dnipro, Sheriff - Partizan i Ludogorets - Anderlecht.

Kao što smo već naveli prvi mečevi ovih timova igraju se 16. februara, dok su revanš mečevi na rasporedu 23. februara.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon toga će u Nyonu biti održan žrijeb parova za osminu finala koje će se igrati 9. i 16. marta iduće godine.

Finale Konferencijske lige igra se 23. juna u Pragu. U prvom izdanju ovog takmičenja koje se igralo prošle sezone titulu je osvojila Roma.

Top Komentari

Azur77
Bog ti pamet novinarsku dao,kad ostane 16 ekipa to je osmina finala!
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi