Selektor Lihtenštajna optimističan: "Nakon utakmice prije mjesec dana..."

Konrad Funfstuck najavio meč s BiH

Selektor Lihtenštajna optimističan: "Nakon utakmice prije mjesec dana..."

Eldar Ganibegović

Selektor fudbalske reprezentacije Lihtenštajna, Konrad Funfstuck, najavio je utakmicu protiv našeg tima. Jasno je da ima čemu da se nada nakon utakmice koja je igrana između ova dva tima u septembru.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za dva dana utakmicom 7. kola nastavlja kvalifikacije za EURO. Protivnik će u Vaduzu biti Lihtenštajn.

Iste selekcije snage su odmjerile u septembru u petom kolu. Naša selekcija teškom je mukom slavila s 2:1 i do kraja je strepila.

Lihtenštajn je u Zenici pokazao solidan otpor uz eurogol koji je postigao, a na osnovu toga je i sada optimističan selektor reprezentacije ove male evropske zemlje, Konrad Funfstuck.

"Jasan je naš cilj. Bosna i Hercegovina nas sigurno neće olako shvatiti nakon našeg dobrog nastupa prije mjesec dana. Moramo im se suprotstaviti od početka, a onda se okrećemo narednom duelu protiv Islanda", rekao je on.

Oglasi

Buchel je nakon 2020. godine vraćen u reprezentaciju. Govorio je i o tome selektor Lihtenštajna.

"U kontaktu smo s Marcelom Buchelom od juna, odnosno otkako sam došao na poziciju selektora. Već u septembru je bilo jasno da će se ponovo vratiti u reprezentaciju", istakao je i dodao:

"Potrebno nam je da iskusni igrači poput Benjamina Buchela, Sandra Wiesea ili Marceal Bucheal čine dobar tim sa mladim igračima kao što je Kenny Kindle i pomažu nam da idemo naprijed."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tri dana nakon utakmice protiv Lihtenštajna naša selekcija će u Zenici ugostiti Portugal, a šanse za direktan plasman na EURO svedene su na minimum. 

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
coek se preziva pet komada tolkoce i da primi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi