Portugalci Bosnu i Hercegovinu ne shvataju ozbiljno - Ronaldov trening to najbolje pokazuje

Očito očekuju laganu utakmicu

Portugalci Bosnu i Hercegovinu ne shvataju ozbiljno - Ronaldov trening to najbolje pokazuje

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 16. oktobra će u Zenici ugostiti reprezentaciju Portugala i svakako da naše reprezentativce očekuje jako teška utakmica.

Tri dana prije toga Portugal će odigrati utakmicu protiv Slovačke u Portugalu, a na obje utakmice su apsolutni favoriti.

Dok se naši reprezentativci spremaju za utakmice protiv Lihtenštajna, a posebno naravno protiv Portugala, očito je kod naših protivnika sve dosta drugačije.

Portugalci igraju sjajno i bilo bi pravo čudo da u naredne dvije utakmice ne ostvare dvije pobjede.

Koliko se ne boje naše reprezentacije, a ni Slovačke najbolje pokazuju njihovi treninzi nakon okupljanja.

Oglasi

Naime, fudbaleri Portugala, među kojima je prednjačio Cristiano Ronaldo, odlučili su se da igraju košarke.

"Cilj je da rastemo, napredujemo i stvaramo grupu sa pobjedničkim ponašanjem. Imamo utakmicu protiv Slovačke i znamo da su oni jako dobra ekipa. Zatim nas očekuje gostovanje u Bosni, koja ima novog selektora i to je emocionalni faktor s kojim treba da se uskladimo. Sljedeći cilj je pobijediti u sljedećoj utakmici, ali onda je važno eksperimentirati, kako bismo povećali našu taktičku snagu. To je ono što nam je potrebno", rekao je Martinez.

Selektor Martinez pozvao je sljedeće igrače:

Golmani: Diogo Costa, Jose Sa, Rui Patricio.

Odbrana: Diogo Dalot, Joao Cancelo, Nelson Semedo, Raphael Guerreiro, Antonio Silva, Danilo Pereira, Goncalo Inacio, Ruben Dias, Toti Gomes.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Joao Palhinha, Joao Neves, Ruben Neves, Bruno Fernandes, Otavio, Vitinha.

Napad: Bernardo Silva, Diogo Jota, Joao Felix, Pedro Neto, Rafael Leao, Ricardo Horta, Cristiano Ronaldo, Goncalo Ramos.

Top Komentari

King_Kenny
...nas ni Lihtenstajn vise ne shvata ozbiljno...ja ne znam ni kad su te utakmice,niti mi pada na pamet da to gledam...
1 0
Petak Oktobar 13, dakle Petak pa jos 13-ti, tada ce biti prva pobijeda Lihtenstajna protiv BH. Lihtenstajn vs BiH 1 : 0.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi