De Laurentiis zabrinut: Zvao je Agnellija, odgađali se duel Juventusa i Napolija

Zbog pojave korona virusa

De Laurentiis zabrinut: Zvao je Agnellija, odgađali se duel Juventusa i Napolija

Adnan Beganović

Derbi 3. kola Serije A odigrat će Juventus i Napoli, no zbog pojave korona virusa u Genovi i Napoliju, odigravanje meča je pod znakom pitanja.

Kako pišu italijanski mediji, predsjednik Napolija, Aurelio de Laurentiis nazvao je prvog čovjeka Juventusa Andreu Agnellija s kojim je razgovorao o mogućoj odgodi meča.

De Laurentiis se boji da bi današnja nova testiranja u Napoliju mogla otkriti još pozitivnih slučajeva i iako novi protokol kaže da se susret može odgoditi samo ako je 10 fudbalera zaraženo, smatra da o svemu treba dobro razmisliti.

Prvi čovjek Napolija smatra da postoji veliki rizik i za igrače Juventusa pa čak ako danas ne bude novih pozitivnih slučajeva u njegovom klubu jer dosadašnja testiranja su pokazala da veliki broj negativnih nalaza sutra može biti pozitivno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Laurentiis također smatra da je veliki rizik i putovanje iz Napulja za Torinu u situaciji kada njegovim kluba "šeta" virus, no italijanski mediji ne otkrivaju šta mu je na njegovo izlaganje odgovorio prvi čovjek Juventusa.

Uglavno, na Apeninima se s nestrpljenjem očekuju rezultati testiranja u Napoliju nakon koji će mnogo toga biti jasnije po pitanju eventualnog odgađanja susreta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Znaci danas se testiras, sutra rezultat negativan, odmah sutra se testiras, prekosutra negativan... ma ****ji ga, treba se samo testirat, mora jedan pozitivan bit! Ja sta rade ljudi srece mi moje!!!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi