U posljednjih sedam dana preko 30 zaraženih nogometaša u 12 različitih zemalja

Koronavirus u nogometu

U posljednjih sedam dana preko 30 zaraženih nogometaša u 12 različitih zemalja

Esmer Oštraković

Brojni nogometaši zaraženi su koronavirusom. U posljednjih nekoliko dana, dok traju reprezentativne akcije, preko 30 igrača iz 12 različitih zemalja je pozitivno na opasni virus.

Luis Suarez je samo jedan u nizu igrača koji su pozitivni na koronavirus, a također je pozitivan i Liverpoolov napadač Mohamed Salah. Zbog toga će propustiti preostale mečeve Urugvaja i Egipta, ali i mečeve u klubovima.

Što se bh. reprezentacije tiče, na okupljanju, odnosno prilikom dolaska na reprezentativne akcije zarazili su se Armin Hodžić, Ajdin Hasić, Samir Zeljković i Haris Hajradinović.

Nadalje, 10 igrača iz reprezentacije Ukrajine ima koronavirus i zato je odgođen susret Švicarska - Ukrajina koji se večeras trebao igrati u Luzernu.

Južna Koreja je objavila da su četvorica njenih reprezentativaca pozitivni na koronavirus.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Također su pozitivni i selektori nekih zemalja. Šveđanin Janne Andersson kao i Italijan Roberto Mancini te selektor Mađarske Marco Rossi.

Pregled VG-a pokazuje da je najmanje 30 igrača iz 12 različitih reprezentacija koje borave u Evropi i Južnoj Americi dijagnosticirana infekcija tokom posljednjih sedam dana, a najnovija testiranja samo povećavaju tu brojku. I bh. reprezentacija večeras čeka rezultate testiranja od jutros i nije isključeno da još neko od naših igrača otpadne pred duel s Italijanima u Ligi nacija.

Top Komentari

Penderinos
Koja budala je naredila da se igraju prijateljske utakmice u doba kada pandemija vlada svijetom da mi je samo znati. Taj je garant diplomu kupio u sanskom mostu
3 2
AmarSahi
Ja ne znam koliko su ljudi u UEFI glupi, kada vidiš da ti se samo skupljaju vijesti o zaraženim igračima, ja mislim da trebaš da zaustaviš nogometno natjecanje. Da li je nogomet važniji od ljudskih života?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi