Koroni prijala korona: Kovačević zablistao u gostujućoj pobjedi
Kovačević sa kapitenskom trakom

Važna tri boda

Koroni prijala korona: Kovačević zablistao u gostujućoj pobjedi

S. Mlaćo

Koronavirus je proteklih mjesec bio glavni tema u svijetu, a nogometašima poljske Korone Kielce očigledno je prijala pauza.

Danas su savladali Wislu Plock u gostima 4:1 i tako upisali vrijedna tri boda u borbi za opstanak.

A kako to i biva, sve nije moglo proći bez bh. nogometaša. Kapiten Korone, bh. reprezentativac Adnan Kovačević pružio je blistavu partiju.

Krenimo redom. Kocyla je doveo domaće u vodstvo u 15.minuti, da bi Kovačević u 30. minuti nakon kornera glavom sjajno se snašao i prevario domaćeg golmana.

Bio je to nagovještaj sjajne igre gostiju koji su do kraja prvog dijela preko Cebule došli do potpunog preokreta.

U nastavku još dva pogotka. Forsell je pogodio u 67. minuti, a konačnih 1:4 postavio Kielb u 87. minuti.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Kovačević je na terenu proveo svih 90 minuta, te pored pogotka sjajno komandovao odbranom, što govore i izvještaji u poljskim medijima.

Ovog ljeta će  defanzivac gotovo sigurno napustiti Koronu s obzirom da mu ističe ugovor, a veliki je broj interesanata za njegove usluge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi