Španci pronašli način kako ignorisati Kosovo

Barem do utakmice

Španci pronašli način kako ignorisati Kosovo

Admin Čaušević

Španija nije priznala Kosovo zbog čega već nekoliko dana traju razmjerice na relaciji Madrid - Priština uoči utakmice kvalifikacija za SP. 

Španci su prvobitno utakmicu najavljivali kao da igraju protiv teritorija Kosovo, nakon čega su uslijedile žalbe iz Prištine.

MOK, FIFA i UEFA su pritisnule Madrid, Španci su na kraju popustili pa su pronašli način kako potpuno ignorisati Kosovo.

Naime, do sada su iz FS Španije redovno obaviještavali protiv koga igraju prilikom objavljivanja spiska, dok ovaj put Kosovo nisu ni spomenuli.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Španci su samo saopštili spisak i naveli da se radi o početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Hoće li smisliti novu ideju kako ignorisati Kosovo za vrijeme utakmice saznat ćemo za narednih desetak dana.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Koga boli k? To je vijest u Srbiji.
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti