Kosovo dobilo 'bitku' protiv Španije
Foto - EPA

El Confidencial tvrdi

Kosovo dobilo 'bitku' protiv Španije

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Kosova gostovat će 31. marta u Sevilli kod selekcije Španije u susretu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Pred ovaj duel došlo je do pravog haosa nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova Španije naredilo da Kosovo ne može imati isti tretman kao države koje su priznate.

To bi značilo da zastava Kosova ne može da se prikazuje uz zastavu Španije, te da se himna ne predstavlja kao himna jedne države, već kao numera koja predstavlja teritoriju.

Iz Kosova su odmah uputili žalbe prema FIFA i UEFA. Napravili su veliki pritisak na krovne fudbalske organizacije, a  na kraju su i Španci popustili.

El Confidencial iz izvora bliskih španskoj vladi saznaje kako će Kosovo ipak imati ravnopravan status na ovom meču kao što bi to imala i svaka druga međunarodno priznata država.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zastava će biti uz špansku, himna će se intonirati, a komentatori će morati da govore Kosovo umjesto planiranih riječi 'teritorij Kosova'.

Kosovari su tako dobili bitku protiv FS Španije i pokazali su da imaju zaista veliki uticaj.

Top Komentari

jassony
Kosovo repblik!!!
13 1
2323
Zar je to drzava ili ti neka republjika ??
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi