Kosovskog napadača ispratili u Rim na potpis života

Prelazi u Lazio

Kosovskog napadača ispratili u Rim na potpis života

Edmir Škorić

Reprezentativac Kosova Vedat Muriqi napravio je još jedan veliki korak u karijeri, pošto iz Fenerbahčea prelazi u Lazio.

Podavno je postignut dogovor Muriqija, Lazija i Fenerbahčea, ali iz nekog razloga jedan duži period čekalo se na kompletiranje transfera.

U biti, transfer još nije kompletiran, budući da je Muriqi krenuo iz Turske prema Italiji i u narednih dan-dva trebao bi staviti potpis na ugovor života s rimskim klubom. Transfer će iznositi oko 20 miliona eura, a Fener ga je prije samo godinu dana platio svega 3,5 miliona Rizesporu.

"Idem u novu momčad. Moj prvi cilj je biti uspješan i igrati u većim klubovima svijeta u narednim godinama. Dat ću sve od sebe za Lazio", kazao je Muriqi i potom se zahvalio navijačima Fenerbahčea, izrazivši želju da se opet sretnu u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti