Kosovu prijeti suspenzija i do pet godina!

Ništa od Evropskog prvenstva?

Kosovu prijeti suspenzija i do pet godina!

E. Škorić

Kako javljaju mediji u Prištini, Kosovu prijeti višegodišnja suspenzija.

Zbog pokušaja smjene predsjednika Nogometnog saveza Kosova Agima Ademija i uplitanja politike u sport, FIFA i UEFA razmatraju mogućnost da Kosovu zabrane nastup na Evropskom ili Svjetskom prvenstvu u narednih pet godina.

Ukoliko dođe do suspenzije, Sjeverna Makedonija bi se automatski našla u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, a Kosovo bi ostalo bez Eura, ali i mogućnosti da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

UEFA i FIFA svojim statutima izričito zabranjuju miješanje politike u sport. Tako je 2014. Nogometni savez Nigerije suspendovan sa međunarodnih takmičenja zbog miješanja vlade u rad Saveza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Godinu dana ranije isto se dogodilo i Kamerunu, a sada se ostaje da vidi kako će na kraju proći Kosovo, koje je sanjalo o Euru i pružalo je dobre partije tokom kvalifikacija za EP.

Top Komentari

Svojprisebi
Tooooo
2 7
Manijak87
KOSOVO JE DRZAVA!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi