Srbina rasistički vrijeđali, a on na provokacije odgovorio sa stilom i oduševio Italiju

Kostić dobro podnio uvrede

Srbina rasistički vrijeđali, a on na provokacije odgovorio sa stilom i oduševio Italiju

Esmer Oštraković

Ekipa Juventusa ostvarila je pobjedu na gostovanju kod Spezije u 23. kolu Serie A, a konačan rezultat bio je 0:2 za goste.

Sjajnu utakmicu odigrao je Filip Kostić koji je između ostalog upisao asistenciju kod drugog gola i to mu je već deveta asistencija otkako je stigao iz Eintrachta.

Dobru partiju na ovom susretu pokvarili su mu navijači Spezije, koji su ga odlučili žestoko vrijeđati kada je napuštao igru.

Kostić je zamijenjen desetak minuta prije kraja utakmice, a teren je napustio na drugom kraju, daleko od centra.

Naravno, to je uradio kako bi se ubrazo ulazak igrača koji je ušao umjesto njega, te je Kostić morao proći oko cijelog igrališta.

Prošao je Kostić i ispod tribine domaćih ultrasa a tamo ga je dočekalo užasno skandiranje od navijača Spezije.

Oglasi

Naime, navijači Spezije vikali su mu "Cigane", a to je u Italiji uvreda za Balkance, tačnije najčešće za Srbe, a sve je i snimljeno.

Video je objavljen na društvenim mrežama, a naravno naišao je na grozne komentare normalnih ljudi, jer ovim stvarima nije mjesto u sportu.

Kostić je reakcijom na rasističko vrijeđanje oduševio svojom reakcijom. On je ironično rukom podzravio one koji su mu dobacivali ove riječi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegovo pomašanje u ovoj situaciji komentarisali su i iz Gazzeta dello Sport-a.

"Kostić je pokazao dostojanstvo i na uvrede je odgovorio sa stilom", stoji u objavi Gazzeta dello Sport-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi