Koulibaly: Nisam gledao Džekin video prije meča
Foto: EPA

Defanzivac Napolija

Koulibaly: Nisam gledao Džekin video prije meča

Veoma burno će biti ovog vikenda u italijanskoj Seriji A. Kako sada stvari stoje, odavno zanimljivije nije bilo na početku sezone u Italiji jer imamo nekoliko klubova koji igraju u sjajnoj formi i nalaze se u vrhu tabele.

Čini se da će nam baš ovaj vikend otkriti koje su to najjače ekipe, a koje ipak još uvijek nisu dostojne borbe za Scudetto. Ekipa Napolija otvoreno priznaje da ove sezone 'puca' na titulu najbolje ekipe u Italiji, dok u Romi još uvijek šute o tome, ali sigurno da i oni potajno imaju isti cilj, posebno ako se pogledaju igre njihove ekipe na početku sezone. 

Upravo ova dva kluba će odmjeriti snage u subotu. Napoli je Romin dužnik iz prošle sezone jer ih je pobijedio pred sami kraj upravo na Olimpicu i na taj način im zadao konačni udarac kada je u pitanju bitka za Scudetto protiv Juventusa. 

Upravo nešto tako bi se moglo desiti i sada, iako je sami početak sezone. Roma trenutno ima meč manje i šest bodova manje od Napolija, a ukoliko izgube meč u subotu, prvo mjesto će izgledati veoma daleko za njih. Defanzivni fudbaler ekipe koju s klupe predvodi italijanski stručnjak Maurizio Sarri, Kalidou Koulibaly, govorio je za italijanske medije pred ovaj meč, a posebno je morao odgovarati na pitanje koje se tiče Edina Džeke s kojim je prošle sezone imao velikih problema. 

Novinare je zanimalo je li Koulibaly analizirao Džekinu igru kroz video klipove pred ovaj meč.

"Ne, Maurizio Sarri nam je pokazivao samo Romine videe pred utakmicu. U subotu nećemo gledati duel između mene i Džeke, već između Rome i Napolija. Ako ne budemo tim, rizikujemo poraz, a u suprotnom slučaju lakše je pobijediti", rekao je Koulibaly. 

Novinare je također interesovalo vjeruje li Napoli u titulu:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Naravno, Napoli mora vjerovati, ali ne smije misliti o tituli. Trenutno samo razmišljamo o tome kako pobijediti Romu", rekao je ovaj sjajni defanzivac. 

Podsjetimo, meč između Rome i Napolija igrat će se na stadionu Olimpico u subotu s početkom od 20.45 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi