Sarri smiruje strasti među navijačima Napolija
Foto: EPA

Čvrsto na zemlji

Sarri smiruje strasti među navijačima Napolija

Napolijev trener Maurizio Sarri unatoč odličnom startu u Seriji A čvrsto stoji na zemlji. 

Napolitanci su u prvih sedam prvenstvenih kola ostvarili isto toliko pobjeda i trenutno su na čelu tabele sa dva boda više od Juventusa, što je svakako povod za euforiju u gradu pod Vezuvom. 

Ipak, Sarri smiruje strasti među navijačima. 

"Lijepo je biti prvi, ali sezona dugo traje. Sadašnji Juventus je najjači u posljednjih sedam-osam godina. Oni su i dalje favoriti za titulu i bilo bi arogantno da se poredimo sa njima." 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon reprezentativne pauze Napoli će seriju odličnih rezultata u Seriji A pokušati nastaviti i u meču protiv Rome. Utakmica se, podsjetimo, igra 14. oktobra na Olimpicu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije