Kovačević o najavama Ilića: Isto pokušava 11 godina, ali mu se uvijek omakne

Prvi čovjek FS RS za SportSport.ba

Kovačević o najavama Ilića: Isto pokušava 11 godina, ali mu se uvijek omakne

Samir Mlaćo

Disciplinska komisija FSRS na sjednici održanoj prije par dana suspendovala je Draška Ilića, predsjednika Područnog fudbalskog saveza Banja Luka, te "alfu i omegu", premijerligaša FK Krupa. 

Ilić je kažnjen zabranom obavljanja funkcije u trajanju od godinu dana zbog navodnog kršenja statusa FSRS-a, a odluka je donesena po prijavi PFS Gradiška.

U razgovoru za SportSport.ba Ilić je najavio da on sada kreće u borbu za smjenu sadašnjeg rukovodstva FSRS na čelu sa Milom Kovačevićem.

"Ne znam šta bih rekao, razočaran sam stvarno... U ovoj zemlji kada iznosite mišljenje možete očekivati sankcije onih koji misle da danas vladaju. Pojedinci su očito samo čekali trenutak kako bi me se riješili, ali neće me ukloniti kako su željeli, već su me samo motivisali da krenem u borbu za njihovu smjenu. Mnoštvo je stvari koje ne štimaju u FSRS, protiv toga sam se borio sa ciljem da nogomet krene u boljem smjeru, ali, evo, vidite kako završite. Nije meni problem uopšte suspenzija, sam ću se suspendovati sve dok su ti ljudi na čelu. Dopustili smo klubovima Borac Šibovska i Mladost Bajinci, koji su inače članovi PFS Gradiška, da se takmiče u Područnoj ligi Banjaluka. Oni su došli bježeći od neorganizvanog saveza u kojem se ne zna šta su pravila i propisi. Primili smo ih u takmičenje, ne u članstvo, jer je njihov uslov bio da ukoliko ne nađu prostor da će nestati, odnosno ugasiti se. Kao sportski radnik sam razmotrio njihov zahtjev, dao na uvid komisiji koja je dala pozitivan odgovor, tako da u cijeloj priči ne postoji nikakav problem već se samo čekao bilo kakav razlog da me mogu sklonuti", juče je izjavio Ilić.

Kontatirali smoi Kovačevića koji je bio veoma raspoložen, te nije ostavio dojam da su ga zabrinule najave Ilića.

"Legitimno pravo Ilića je da se bori  za promjene. On to radi već 11 godina, ali mu se uvijek nešto omakne. Imao pravo i neka pokuša", kazao je Kovačević te dodao.

"Stanje u Fudbalskom savezu Republike Srpske je sjajno. Svi koji su nezadovoljni i koji žele da ruše sistem nađu se tamo gdje im je mjesto. Ilić koliko sam vidio nijedan iznio nijedan argument u svojoj priči. Pa on je delegat Skupštine koja je održana u aprilu i tada nije bilo nijedne primjedbe".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ilić je također istakao da se u FRS provodi politika 'anti Banjaluka', te da nije delegiran nijedan sudija iz Banja Luke.

"Sudijska organizacija mora da se organizuje u udruženje. Samo Banja Luka to nije željela da poštuje i sada su na 'ledu'. Potpisom konvencije za sudije preuzeli smo određene obaveze od UEFA-e, za to dobijamo i sredstva. Pravila se moraju poštovati", dodao je prvi čovjek FS RS na kraju razgovora za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi