Vladan Kovačević briljirao na golu Rakowa: Slavili trijumf protiv velikana sa istoka

Pripremna utakmica

Vladan Kovačević briljirao na golu Rakowa: Slavili trijumf protiv velikana sa istoka

H. Zilić

Poljski Rakow nastavio je sa pripremnim utakmicama.

Danas su snage odmjerili sa ukrajinskim velikanom Shaktharom iz Donetska.

U vrlo dobroj fudbalskoj predstavi Rakow je slavio sa 2:1, a prvih sat vremena na golu poljskog tima bio je naš Vladan kovačević.

Bivši golman Sarajeva je imao nekoliko odličnih intervencija. Zusstavio je vrlo izgledne prilike Shakthara, a u 60. minuti na terenu ga je zamijenio Trelowski.

Nakon izalska Kovačevića Rakow je primio gol u finišu utakmice, a golman Trelowski je loše procijenio let lopte nakon udarca Solomona u 81. minuti.

Golove za Rakow postigli su Kun u 14. i Ivi u 72. minuti meča.

Navijači su imali na zubu Kovačevića nakon loše partije u debiju protiv Lechije, ali bivši golman Sarajeva je danas pokazao da će biti odlično pojačanje za poljsku ekipu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Rakow 7. jula igra prijateljsku utkamicu protiv Tirola, 10. jula protiv Salzburga, a 17. jula ih očekuje borba za prvi trofej, kada će igrati finale Super Kupa Poljske protiv Legije.

Sezonu u prvenstvu otvaraju 25. jula gostujućom utakmicom protiv Piasta.

Top Komentari

JuventinoBK
Kako smo mi propali ovo je zalosno. Otiso i ovaj ccc kako nije bilo te vijesti svaki dan procitam ssve naslove na ssba. Fuj sta nam se desi.
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti