Kovačević zaključao mrežu: Više je utakmica u kojima nije primio gol, nego onih u kojima jeste

Sjajna forma našeg golmana

Kovačević zaključao mrežu: Više je utakmica u kojima nije primio gol, nego onih u kojima jeste

E. Ganibegović

Vladan Kovačević ponovo je sačuvao mrežu Rakowa.

Njegov tim s 2:0 savladao je Plock golovima Gutkovskisa i Wdowiaka, a nekadašnji golman Sarajeva tako je upisao 13. clean sheet u sezoni.

Kovačević je na posljednjih pet utakmica Rakowa u poljskoj Ektraklasi primio samo jedan gol i to u remiju 1:1 s Gornikom, a mrežu je račuvao u trijumfima protiv Jagiellonije (5:0), Wisle (2:0), Radomiaka (1:0) i Plocka (2:0).

Nevjerovatan je podatak da je Kovačević u svim takmičenjima ove sezone na više mečeva sačuvao mrežu (13), nego na kojima je primio gol(ove) (12).

Inače, njegov Rakow se nalazi na visokom trećem mjestu poljske Ekstraklase s 45 bodova, bodom manje, ali i utakmicom više od prvoplasiranog Pogona.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev uskoro bi trebao objaviti spisak igrača na koje će računati u prijateljskim utakmicama protiv Luksemburga i Gruzije u Zenici koncem marta i vidjet ćemo da li će biti mjesta za Kovačevića koji je u sjajnoj formi.

Podsjetimo, nakon sedam nastupa za U-21 reprezentaciju BiH, Kovačević još čeka na debi u A selekciji.

Top Komentari

amza
Ma nije najbolji je Piric kloc i prevara golman jbga menadžer prevara
6 0
King_Kenny
...prvo menadzer da kaparu donese gdje treba pa tek onda poziv u reprezentaciju,ne moze se tek tako u reprezentaciju samo na osnovu dobrih nastupa,zna se procedura.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi