Talijani objavili: Kraj karijere Zlatana Ibrahimovića!?

Je li moguće?

Talijani objavili: Kraj karijere Zlatana Ibrahimovića!?

E. Ganibegović

Čini se da bi po okončanju sezone karijeru mogao završiti veliki Zlatan Ibrahimović. 

Iako je Zlatan Ibrahimović u oktobru prošle godine napunio 40 godina, njegove igre ne pokazuju to. Nakon povratka u Milan u januaru 2020. godine Ibrahimović nastavlja dokazivati da su godine za njega samo broj.

Koliko Ibrahimović ima uticaj na svoju momčad najbolje svjedoči činjenica da je do sada postigao osam pogodaka u Serie A i jedan je od tri najbolja igrača Milana ove sezone. Isti broj golova postigli su Rafael Leao i Olivier Giroud.

S obzirom na to da Ibrahimoviću na kraju ove sezone ističe ugovor s Milanom, italijanski list "La Gazzetta dello Sport" posvetio mu je dosta materijala. U njemu se navodi kako će budućnost Šveđanina ovisiti o mjestu Milana na kraju sezone. Ako Milanezi ove sezone osvoje nacionalno prvenstvo, 40-godišnjak može objesiti kopačke o klin.

Ako se to dogodi, Ibrahimović uopšte ne mora napustiti Milan. Mediji navode da bi ga Stefano Pioli volio imati u svom stručnom štabu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, ako 40-godišnjak odluči nastaviti karijeru, klub bi trebao imati gotov prijedlog ugovora prema kojem bi zarađivao tri miliona eura, što je za četiri miliona manje u odnosu na to koliko zarađuje sada.

Zlatan Ibrahimović je u svojoj karijeri četiri puta osvajao talijansko prvenstvo, od čega tri u tri uzastopne sezone - s Interom je slavio u 2007., 2008. i 2009. godine. Dvije godine kasnije to je učinio i s Milanom, a vidjet ćemo da li će to biti slučaj i ove godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Bio bi puno korisniji zaq Milan kao pomoćnik trenera,asistent za ofanzivni dio igre,zadnju trećinu terena,sportski direktor/asistent/agent,ili jednostavno maskota kluba,i zasta se nadam da će ostati kao bilo koji vid upravnog direktorija.Marketinški,ogroman potencijal.Govori se i o prodaji kluba sad kad je saniran klupski račun.Možda i Boban dođe nazad....e to bi onda bilo nešto na čemu bi se klub mogao graditi sljedećih 10-15 god. .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije