Kreator čuda iz Beneventa dobio posao u Seriji A

Baroni na klupi Frosinonea

Kreator čuda iz Beneventa dobio posao u Seriji A

Moreno Longo je ostao bez posla nakon što je čelnicima Frosinonea postalo jasno da će ekipa pod njegovom palicom teško izboriti opstanak u Seriji A.

Frosinone je prošle sezone izborio plasman u Seriju A, ali se nakon 16 kola u eliti nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli sa samo osam bodova.

Zbog toga su čelnici kluba zaključili da su potrebne promjene na klupi ekipe, a na kormilo ekipe je stigao Marco Baroni.

Inače, Marco Baroni je u sezoni 2016/2017 uspio uvesti mali Benevento u Seriju A, ali je na klupi ovog tima dobio otkaz nakon loših rezultata u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Benevento se svejedno vratio u Seriju B i sada se ne čini izglednim da će ove sezone ponovo izboriti za promociju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo je i da je Longo prošle sezone uveo Frosinone u elitni rang, ali ga je sada zadesila ista sudbina kao i Baronija u Beneventu.

Inače, Marco Baroni je jedno vrijeme bio trener u omladinskom pogonu Juventusa, a vodio je veliki broj ekipa uključujući i Novaru, Pescaru i Sienu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi