Napoli razbio Frosinone

Serie A, 15. kolo:

Napoli razbio Frosinone

Subotnji program 15. kola Serie A na San Paolu otvorili su Napoli i Frosinone.

Nakon pobjede nad Atalantom u Bergamu, ekipa Carla Ancelottija je savladala danas i Frosinone s uvjerljivih 3:0, čime je nastavila pozitivnu seriju u italijanskom šampionatu.

Da Frosinone nema šta tražiti u Napolju bilo je jasno već na startu. Domaći su poveli u sedmoj minuti golom koji je postigao Zielinski, a do kraja poluvremena uspjeli su povisiti na 2:0 preko Ounasa.

Napolitanci na tome nisu stali, nastavili su dominirati i u nastavku utakmice, što im se isplatilo u 68. minuti kada je gol za 3:0 postigao Milik. Do kraja utakmice viđen je još jedan gol u mreži gostiju, tačnije u 85. minuti, a konačnih 4:0 postavio je Milik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli se nakon ovog trijumfa drugi na tabeli sa 12 bodova manje u odnosu na vodeći Juventus, dok je Frosinone pretposljednji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi