Kritikovao je dolazak Messija u Inter Miami, pa dobio otkaz

Da li su ga riječi skupo koštale?

Kritikovao je dolazak Messija u Inter Miami, pa dobio otkaz

Edmir Škorić

Lionel Messi (35) došao je prošlog mjeseca u Inter Miami, te je odmah pokazao da je veliko pojačanje ove američke ekipe.

Od dolaska u Miami Messi je odigrao četiri utakmice i uspio je zabiti čak sedam golova, te je upisao i jednu asistenciju. On, Sergio Busquets i Jordi Alba značajno su podigli nivo igre Inter Miamija koji će se boriti za trofeje ove sezone.

No, prije nego je Argentinac došao u Inter Miami, jedan od članova tog kluba bio je skeptičan.

"Mislim da ovaj klub nije spreman za Messijev dolazak", rekao je 32-godišnji golman Nick Marsman. Te riječi su bile zaista iznenađujuće, a dva mjeseca kasnije Inter Miami je raskinuo ugovor sa njim.

Da li to ima veze sa kritikovanjem? Teško je reći, ali je činjenica da je Marsman bio jedini igrač koji je javno kritikovao klub zbog transfera bivše zvijezde Barcelone i PSG-a.

Oglasi

“Imamo privremeni stadion, ljudi mogu samo ući na teren, nema nikakvih barijera. I na stadion idemo bez redara. Mislim da nismo spremni za njegov dolazak", također je rečeno u intervjuu za ESPN.

Očito je golman platio ceh zbog salary capa i plata koje je klub morao da da svojim velikim zvijezdama koje je doveo.

U MLS-u ekipe mogu otpustiti igrača dok je još pod ugovorom i ukloniti njegovu platu od 587.184 dolara iz izračuna gornje granice plate, iako je igrač nastavlja primati. Miami je iskoristio ovu opciju u slučaju svog golmana i sada je bez kluba. Dakle, sasvim normalan proces u američkom sportu, iako će neki reći da ga je koštala i izjava koju je dao sredinom juna.

Marsman je svoju posljednju utakmicu za klub odigrao prije više od godinu dana. Od tada je bio samo zamjena. Uz Drakea Callendera, CJ dos Santosa i Colea Jensena, Miami ima dovoljno golmana u svom rosteru.

Nije isključeno da Inter dovede još neko zvučno pojačanje iz Evrope, a spominja se čak i Neymar, koji je jučer i zvanično zatražio odlazak iz PSG-a.

To je još jedan udarac za Parižane koji su izgubili Lionela Messija, Sergija Ramosa, a i Kylian Mbappe se nalazi na izlaznim vratima pariškog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi