Kraj misterije: Antonela Roccuzzo otkrila koga je Lionel Messi imitirao u neobičnom slavlju

Gol posvetio djeci

Kraj misterije: Antonela Roccuzzo otkrila koga je Lionel Messi imitirao u neobičnom slavlju

Edmir Škorić

U nedavnoj pobjedi Inter Miamija nad Atlanta Unitedom 4:0, najbolji igrač svijeta posvetio je gol svojoj djeci, a njegova gesta obišla je svijet.

Lionel Messi uživa na početku kariejre u Sjedinjenim Državama. U prvoj utakmici s Inter Miamijem donio mu je pobjedu. Nakon pogotka iz slobodnog udarca potrčao je u zagrljaj svojoj djeci. U svom drugom meču zabio je dvaput i iznenadio svijet neobičnom proslavom posvećenom sinu Mateu.

Nakon slavlja, najbolji igrač svijeta zastao je nasred terena, zagledao se u ložu prema porodici i pružio ruku. Odmah su se na društvenim mrežama počeli pitati zašto je napravio tu gestu i koga oponaša.

Ratovi zvijezda, Thor, Iron Man, Kapetan Amerika, Harry Potter i druge opcije pojavile su se među tolikim verzijama. Bilo je i onih koji su tvrdili da se radi o proslavi posvećenoj Davidu Beckhamu.

Međutim, njegova supruga Antonela Roccuzzo ovog je četvrtka podijelila Instagram priču i okončala beskonačne sumnje: Lionel Messi imitirao je Thora. Superheroj čini tu gestu prije nego što zgrabi čekić.

Oglasi

Naredni meč Inter Miami igra u subotu, a protivnik je ponovo Cruz Azul kojem je postigao nedavno sjajan gol iz slobodnjaka.

PSG tražio savjet od Messija, koga je Argentinac preporučio Parižanima umjesto Mbappea?

Argentinska superzvijezda i francuski prvak razišli su se prijateljski, a RMC Sport tvrdi da su iz PSG-a kontaktirali Messija kako bi ga tražili savjet i kako bi im preporučio zamjenu za Kyliana Mbappea.

Poznato je da je Mbappe odbio da produži ugovor s Parižanima i da će najkasnije na ljeto 2024. godine napustiti PSG. Odbija produžiti ugovor, ali stvara klubu problem jer ne želi transfer ovog ljeta, pošto je dao riječ Realu i čeka da ode u Madrid kao slobodan igrač.

Dok traje saga oko Mbappea, kome Al Hilal nudi bogatstvo za godinu dana ugovora, PSG je primoran da razmišlja o novim pojačanjima u napadu i morat će naći novu veliku zvijezdu koja bi nadoknadila gubitak koji će nastati odlaskom Francuza.

Navodno je PSG kontaktirao Messija, a bivši igrač Barcelone im je preporučio Harryja Kanea. 29-godišnji engleski napadač je svakako bio na radaru Parižana, mada je u ovom trenutku, ako već ode iz Tottenhama, bliže Bayernu.

Bavarci su do sada dva puta slali ponude, dva puta su odbijeni, ali neće odustati. Kane ima ugovor do kraja sezone, poput Mbappea, pa će Spursi vjerovatno na kraju popustiti kako bi zaradili njegovim odlaskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi