Krstanović se prisjetio kako je odbio Sušića: "Poštujem sve, ali..."

Poziv Hrvatske nije dočekao

Krstanović se prisjetio kako je odbio Sušića: "Poštujem sve, ali..."

Kada je Ivan Krstanović kao igrač Dinama iz Zagreba rešetao mreže u HNL-u već se pominjao kao novi reprezentativac BiH.

Njegovim igrama posebno je bio oduševljen tadašnji selektor BiH Safet Sušić, u toj mjeri da ga je čudilo kako ga niko od saradnika prije nije upozorio na "Croucha iz Tomislavgrada", a iako je popularni Pape bio spremio i poziv, na kraju od cijele priče nije bilo ništa.

Krstanović je postupio srcem, odabrao je Hrvatsku čiji poziv nikada nije dočekao, a samim tim ostao je i bez transfera u Sheffield, jer mu zbog nedovoljno nastupa za reprezentaciju nije izdana radna dozvola.

"Tada me zvao i Slaven Bilić i jednom me prilikom stavio na širi popis ‘vatrenih’. Iako nikad nisam stigao dalje od toga, meni je to jedna od najvećih uspomena u karijeri. I ništa se ne mjeri s time, pa i činjenica da bih možda igranjem za BiH dospio do Sheffielda. Poštujem sve, ali...", ispričao je Krstanović (36) u intervjuu za zagrebačke Sportske novosti.

Malo je poznato da je Krstanović i 2008. godine bio dobio poziv da igra za BiH. Tad je većina igrača bila u bojkotu, a Ivan se čak i pojavio na pripremama, ali kako je njegovo Posušje igralo je važnu utakmicu u prvenstvu, ondašnji v. d. selektora Denijal Pirić ga je pustio da pomogne klubu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U međuvremenu Krstanović je stekao status ikone u HNL-u, u minulom kolu je postigao svoj 83 pogodak, čime je dospio na 10. mjesto vječne ljestvice strijelaca. Ispred njega stoje Dodik (84), Špehar (86), Jurčec (87), Bule (88)...

Top Komentari

@dn@n
Hahha joj što laže, a pokajao se sigurno. Posle jebanja nema kajanja
10 0
Samkodk
Potpuno nebitan igrac..
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi