Krunić izdvojio igrača Milana koji ga je najsrdačnije dočekao

Debitovao za Rossonere

Krunić izdvojio igrača Milana koji ga je najsrdačnije dočekao

A. Čaušević

Rade Krunić je ovog ljeta napravio transfer karijere. Fočak je iz Empolija prešao u Milan. 


Bh. veznjak se prije nekoliko sedmica priključio novim saigračima, a sinoć je upisao i prvi nastup za slavni evropski klub.

Krunić je igrao pola sata u porazu Milana od Benfice, a u igru je ušao u 64. minuti umjesto Hakana Calhanoglua.

Upravo je turski fudbaler igrač koji je najsrdačnije dočekao Krunića prilikom dolaska u milanski klub.

"Ne mogu reći samo jedno ime, ali Calhanoglu i ja smo uvijek zajedno, mi smo veznjaci, bit ćemo konkurencija, ali to nema veze. Dečki su odlični", rekao je Krunić.


Rekao je da igranje za Milan predstavlja posebnu draž i da dres Rossonera ima težinu te da je sretan što je konačno debitovao.

"Ovaj dres je drugačiji, ima važnu težinu. Nije mi bilo lako. Sretan sam što je prošao taj trentutak, mogu reći da sam se možda malo bojao. Sada to mogu ostaviti iza sebe i biti još bolji", kazao je ovaj 25-godišnjak.

Od Empolija se oprostio sa dosta emocija

Krunić je potpisao petogodišnji ugovor s Milanom koji je Empoliju isplatio osam miliona eura, a veznjak je nakon sjajne sezone dobio priliku života.

Naravno, svjestan je da ništa ne bi bilo moguće da nije bilo upravo Empolija, koji je ispao u Seriju B, no Fočak se od srca zahvalio svima u klubu i ostavio pomalo emotivnu poruku na Instagramu.

"I ovaj je trenutak stigao. Težak trenutak u kojem moram pozdraviti i zahvaliti se svima za sve što ste mi dali. Došao sam kao dječak, a sad ću te ostaviti kao muškarac. Proveo sam ovdje najbolje trenutke svoje nogometne karijere, ali i neke najgore. Sada ću igrati za moj omiljeni tim, ostvariti svoje snove, ali zasluga je samo VAŠA. Veliko HVALA mojim bivšim saigračima, prijateljima, osoblju, navijačima, svim ljudima koji su u Empoliju. Posebno HVALA navijačima jer ste mene i moje saigače podržali do kraja bez obzira na rezultate, igru, uvijek ste bili uz nas. Mogu ti zahvaliti 1000 puta, ali nikad ne mogu uspoređivati koliko si mi dao. Bit ćeš zauvijek u mom srcu. Hvala za sve", napisao je Krunić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Direktna preporuka za Milan bila je fantastična protekla sezona u kojoj je Krunić postigao pet golova i upisao još šest asistencija, a put do slavnog tima vodio ga je preko Sutjeske, Donjeg Srema, Borca iz Čačka...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samozeljo
h
0 2
Derdiyok
Pa bratski, vjerski, kud ćeš dalje. Turčin Hakan, Turčin Rade. :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi