Krunić napušta Empoli, čeka ga transfer karijere?

Bh. fudbaler igra odlično ove sezone

Krunić napušta Empoli, čeka ga transfer karijere?

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić jedan je od bh. fudbalera koji će, po svemu sudeći, promijeniti sredinu u ljetnom prijelaznom roku.

Krunić je standardan u veznom redu Empolija, ove sezone u Serie B naprosto briljira, a odlične igre dovele su ga pred radar brojnih evropskih klubova. Još tokom zime se spominjalo da bi bh. fudbaler mogao napustiti Empoli, a iako se to nije dogodilo, ne znači da neće u narednim mjesecima.

Kako navode brojni italijanski mediji, za Krunića se interesuje Fiorentina i tim iz Firence je navodno najizglednija destinacija za ovog 24-godišnjeg Fočaka. Viole navodno već duže vrijeme prate Krunića i očito su jako zagrizle da ga dovedu u svoje redove.

S italijanskim drugoligašem Krunić ima ugovor do 2021. godine, tako da će Empoli biti taj koji će dati posljednju riječ kada je u pitanju transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U aktuelnoj sezoni Krunić je odigrao 25 utakmica za Empoli, a pritom je postigao četiri pogotka uz devet proigravanja, što je odlična statistika za veznog igrača. Prije nego što je došao u Empoli igrao je za Borac Čačak, Donji Srem i Sutjesku iz Foče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije