Šest golova na Mapeiju: Mirallas u posljednjoj sekundi donio bod Fiorentini protiv Sassuola

Još jedan nevjerovatan meč na Apeninma

Šest golova na Mapeiju: Mirallas u posljednjoj sekundi donio bod Fiorentini protiv Sassuola

E. Čaušević

Fudbaleri Sassuola danas su na domaćem terenu remizirali s Fiorentinom 3:3 u meču 15. kola italijanske Serije A.

Sassuolo je u drugom poluvremenu sjajnom igrom uspio da dođe do tri gola i na korak do pobjede, no Fiorentina je u sudijskoj nadoknadi s dva gola došla do boda. Prvih 45 minuta nije nam ponudilo ništa specijalno, no u nastavku utakmice vidjeli smo čak šest golova.

Domaći tim je do prednosti stigao u 63. minuti kada je fantastičan gol postigao Duncan koji je s 20 metara zakucao loptu u mrežu Fiorentine. Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0, a ovaj put mrežu gostiju trese njihov dojučerašnji napadač Babacar.

No, Fiorentina se uspjela vratiti u meč dvije minuta kasnije kada je Simeone pogodio za 2:1. U 80. minuti činilo se da je Sassuolo završio posao u ovom meču kada je prelijep gol s nekih 25 metara postigao Sensi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, u samom finišu meča ponovo se "zakuhalo" na terenu jer je Fiorentina smanjila na 3:2 preko Benassija. Kada se činilo da će domaći pobijediti u šestoj minuti nadoknade sjevnula je kontra Fiorentine, a za konačnih 3:3 pogodio je Miral.as. Sassuolo je osmi sa 21 bodom, dok je Fiorentina na 11. mjestu s dva boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi