Zaboravljeni golgeter pokazao kakav top ima u nozi, majstoriju gledao i Dal Varešanović

Golman nije stigao ni da reaguje

Zaboravljeni golgeter pokazao kakav top ima u nozi, majstoriju gledao i Dal Varešanović

E. Čaušević

Rizespor je danas na svom terenu nakon preokreta uspio da pobijedi Basaksehir sa 3:2 u okviru 14. kola engleskog Premiershipa, a utakmicu pored gola Dala Varešanovića obilježila je i majstorija zaboravljenog Krzystofa Piateka.

Rizespor i Basaksehir odigrali su fantastičan meč na kojem smo vidjeli čak pet golova, a na kraju su domaći golom u sudijskoj nadoknadi uspjeli da dođu do pobjede.

Veoma dobar meč odigrao je i bh. reprezentativac Dal Varešanović koji je u 17. minuti zabio pogodak za preokret Rizespora i vodstvo od 2:1, a ukupno je na terenu bivši veznjak Sarajeva proveo 80 minuta.

Junak Rizespora na kraju je bio Ibrahim Olawoyin koji je bio dvostruki strijelac, te je u 92. minuti meča izazvao "zemljotres" na tribinama kada je pogodio za konačnih 3:2.

Međutim, u centru pažnje ove utakmice bio je poljski napadač Krzystof Piatek koji nastupa u dresu Basaksehira.

Oglasi

Od ovog napadača se mnogo očekivalo kada je prije nekoliko godina potpisao za Milan poslije nevjerovatne polusezone u dresu Genove.

No, Piatekova karijera tada je krenula nizbrdo i na kraju je završio u Basaksehiru. Igrao je danas od prve minute i podsjetio je sve kakav je majstor.

Naime, Basaksehir je u šestoj minuti uspio da dođe do prednosti, a u centru pažnje upravo je bio Piatek koji je postigao gol za 1:0.

Iskusni napadač je podsjetio na slavne dane kada je zakucao loptu u mrežu Rizespora, a golman domaći loptu skoro da nije ni vidio jer uopšte nije stigao ni reagovati nakon "bombe" koju je ispalio Piatek.

[twitter]https://twitter.com/npaakmph/status/1730936972653334843[/twitter]

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Varešanović i saigrači su mogli da vide kakav majstor je Piatek, no taj gol ih nije poremetio jer su za svega deset minuta preokrenuli, a upravo je bh. reprezentativac zabio pogodak za 2:1.

Rizespor je trenutno sedmi na tabeli turske Superlige sa 21 bodom, dok je Basaksehir na tek 17. mjestu sa devet bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi