Širi ruke tražeći loptu od saigrača, a onda trenutak magije - Reprezentativac BiH gleda i ne vjeruje

Shelvey postigao sjajan gol

Širi ruke tražeći loptu od saigrača, a onda trenutak magije - Reprezentativac BiH gleda i ne vjeruje

E. Ganibegović

Svaki vikend donese nam pregršt sjajnih poteza i golova. Izuzetak nije ni ovaj, a danas smo svjedočili sjajnom golu u Turskoj. Svjedočio mu je i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Danas je u okviru 12. kola turske Super Lige Rizespor ugostio Istanbulspor i slavio s 1:0. Gol koji je odlučio meč prava je magija.

Postigao ga je fudbaler kojeg smo do ljetos cijelu karijeru pratili u Engleskoj. Ponikao je u Charltonu, pa nosio dresove Liverpoola, Blackpoola, Swanseaja, Newcastlea i Nottinghama iz kojeg je i stigao na posudbu u Rizespor. U pitanju je 31-godišnji Jonjo Shelvey.

Igrala se peta minuta. Lopta je bila kod Pale u nogama, a Shelvey je tražio loptu raširenih ruku. Kada ju je dobio - magija.

Uočio je da je golman gostiju, David Raagaard Jensen, dosta ispred svog gola. Iskoristio je to na najbolji mogući način - postigao gol sa svoje polovice i digao publiku na noge.

Oglasi

Golu je svjedočio i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Dal Varešanović. On je igrao od prve minute za Rizespor, prije no što je napustio teren u 63. minuti kada je svoje mjesto ustupio Keseru.

Edin Džeko, Dominik Livaković i Dušan Tadić uskoro na terenu

Danas su sa po 1:0 također slavili Pendikspor protiv Samsunspora i Bešiktaš protiv Bašakšehira. Od 17 sati gledat ćemo još jednu utakmicu u turskoj eliti.

Naime, Adana Demirspor biti će domaćin Fenerbahčeu. Od prve minute na terenu gledat ćemo i Ex-Yu kvartet kod gostiju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Adana Demirspor: Ozbir, Svensson, Guler, Gravillon, Rodrigues, Ndiaye, Akbaba, Erdogan, Belhanda, Sari, Niang.

Fenerbahče: Livaković, Osayi-Samuel, Akaydin, Oosterwolde, Kadioglu, Crespo, Zajc, Kahveci, Szymanski, Tadić, Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi