Varešanović zakucao loptu u mrežu Basaksehira

Novi pogodak bh. reprezentativca

Varešanović zakucao loptu u mrežu Basaksehira

H. Zilić

Fenomenalan susret u 14. kolu turske Super lig igraju Rizespor i Basaksehir, a nakon prvog poluvremena rezultat je 2:2 u vrlo efikasnoj i dopadljivoj utakmici.

Duel je donio dosta preokreta, lijepih poteza i pogodaka tako da gledatelji sigurno uživaju.

Poveo je Basaksehir 0:1 u šestoj minuti golom Piateka, a nakon toga preokret Rizespora. Prvo je Olawyin u 12. minuti pogodio za 1:1, a preokret je režirao bh. reprezentativac Dač Varešanović.

Varešanović je sjajno pratio akciju u 17. minuti i nakon jedne odbijene lopte bio najspretniji i zakucao u mrežu za 2:1.

Povratak Basaksehira u duelu u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Opoklu je uzeo loptu prošao skoro cijelu odbranu Rizespora i sjajno zabio za 2:2.

Inače za Varešanovića je današnji pogodak bio treći u sezoni ima i jednu asistenciju i trenutno je najkorisniji fudbaler Rizespora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Rizespor je u današnji susret ušao sa desete pozicije i 18 osvojenih bodova.

Sa druge strane buvši prvaci Turske ekipa Basakehira ima loš početak sezone i trenutno su 17. poziciji u oapsnoj zoni sa 12 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije