Kuba, gospodine! Blaszczykowski potpisao za Wislu, plata mu 100 eura

Vratio se da pomogne bivšem klubu

Kuba, gospodine! Blaszczykowski potpisao za Wislu, plata mu 100 eura · Zvanično

Poljski krilni fudbaler Jakub Blaszczykowski i zvanično je novi član Wisle iz Krakova.

On je prije 12 godina, kada je napuštao ovaj klub, obećao da će se jednog dana vratiti, a danas je i ispunio to obećanje. Treba reći i to da su uslovi u kojima se vratio zaista nevjerovatni za jednog profesionalnog fudbalera.

Obzirom na veliku finansijsku krizu u kojoj se klub trenutno nalazi, popularni Kuba će igrati za platu od 100 eura što je najmanja moguća plata za profesiolanog igrača u Poljskoj. Nekadašnji fudbaler Borussije Dortmund i Fiorentine je odlučio da i tih 100 eura proslijedi u humanitarne svrhe.

Inače, on je potpisao ugovor na šest mjeseci. Dodajmo i to da je on nedavno ovom klubu donirao čak 300.000 eura kako bi mu pomogao da izmiri barem dio dugovanja.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Wisla je trenutno osmoplasirana ekipa u poljskom prvenstvu i sigurno da će joj dolazak sjajnog krilnog fudbalera mnogo značiti. Kada je u pitanju Kuba, treba reći da on danas ima 33 godine, a u prvom dijelu sezone je nastupao za Wolfsburg gdje je odigrao samo dva meča. Najslavnije dane karijere proveo je kao član Borussije Dortmund s kojom je igrao i finale Lige šampiona.

Top Komentari

Hare
To je ljubav prema klubu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi