Šef stručnog štaba NK Iskra za SportSport.ba

Kulaš: Jako je bitno da sezonu otvorimo pobjedom

S. Mlaćo

NK Iskra iz Bugojna naredne sezone će igrati Prvu ligu Federacije BiH.

NK Iskra iz Bugojna naredne sezone će igrati Prvu ligu Federacije BiH. Naime, Bugojanci su izborili povratak u ovaj rang takmičenja, a sezonu će otvoriti domaćim susretom sa TOŠK-om iz Tešnja, također novim članom Prve lige Federacije BiH.

U prvih šest kola Bugojanci će čak četiri puta biti domaćini, što ih je obradovalo nakon današnjeg žrijebanja.

"Sigurno da možemo biti zadovoljni žrijebom. Prvu utakmicu imamo duel dva debitanta u ligi, tako da možemo i sa tim biti zadovoljni. Drugo kolo idemo u Orašje, zatim nam dolaze naše komšije Travnik, te mi ukupno od šest utakmica četiri igramo kući. Potrudit ćemo se da što spremniji uđemo u te utakmice, te pokušamo osvojiti što veći broj bodova", kazao je trener Iskre Senid Kulaš.

"Ambicije Iskre za ovu sezonu su samo opstanak u ligi, jer tu ima dosta mladih igrača koji trebaju da se afirmišu. Cilj je samo jedan, opstanak u ligi i da pokušati da što bolje odigramo ovu sezonu", dodao je Kulaš za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prvo kolo na Jakliću 05./06.08. gostuje TOŠK.

"Svaki start je bitan, pa tako i u ovoj sezoni da je otvorimo pobjedu. Pozivam sve ljubitelje nogometa u Bugojnu i navijače NK Iskra da nas podrže i da budemo što bitniji prvoligaš u ovoj sezoni", dodao je naš sagovornik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi