Kulaš u omladinskom pogonu NK Krka: Klub je kvalitetno organizovan i ima sjajne uslove za rad
Sa jednog od treninga

Bh. trener nakon Islanda u Sloveniji

Kulaš u omladinskom pogonu NK Krka: Klub je kvalitetno organizovan i ima sjajne uslove za rad

Samir Mlaćo
Bh. treneri i nogometaši uvijek su bili cijenjeni u Sloveniji.

Ostavljali su kvalitetan trag, a svoj životni put u ovoj zemlji nastavio je nedavno još jedan bh. trener Senid Kulaš.

Kulaš je sa uspjehom radio u NK Iskra Bugojno. Prvo je bio prvak sa kadetskom selekcijom, a zatim sa seniorskom osvojio titulu prvaka i plasirao se u Prvu ligu FBiH, te osvojio i Kup NSBK/KSB. Radio je i na Islandu gdje je sa jednim ambicioznom klubom Snaefellom osvojio Kup C divizije.

"U Sloveniju sam stigao u julu 2021. godine i počeo raditi u jednoj firmi. Upoznao sam ljude iz NK Krka s kojima me tačnije upoznao moj prijatelj i dugogodišnji sportski radnik u NK Ivanična Gorica Dervo Ugarak. Trenutno sam glavni trener U-14 selekcije i pomoćnik pri U-15 selekciji. NK Krka je zaista dobro organizovan klub, imaju izuzetne uslove za rad i broje preko 250 igrača u omladinskoj školi. Pored trenerskog posla još sam i aktivni član veterana NK Krke, gdje imamo treninge i utakmice, te nastupamo u veteranskoj ligi Slovenije“, kazao je Kulaš za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ističe da nastavlja sa trenerskom edukacijom, te da će uskoro vjerovatno upisati nacionalnu PRO licencu pri Nogometnom savezu Slovenije, što bi mu bilo dovoljno za vođenje seniorskih momčadi.

Top Komentari

denimen9
Pinki je uvijek bio mašinerija!
2 1
Gari Garinča
Sretno Pinki !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi