Široki Brijeg u Olovu bez dvojice bitnih igrača, no optimizam vlada na Pecari
ARHIVA - Detalj sa utakmice Široki Brijeg - Zrinjski

Musa i Kpan povrijeđeni

Široki Brijeg u Olovu bez dvojice bitnih igrača, no optimizam vlada na Pecari

Adnan Beganović

Široli Brijeg će sezonu otvoriti Kup susretom protiv Stupčanice koji će biti odigran u Olovu. Optimistični su na Pecari, iako u Olovo idu najvjerovatnije bez dvojice bitnih igrača.

U okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u Olovu će snage odmjeriti domaća Stupčanica i Široki Brijeg.

Široki Brijeg u Olovo ide s novim trenerom, Dinom Skenderom, koji jako cijeni ekipu Stupčanice, ali vjeruje da će mnogo toga i nedjeljnom susretu zavisiti od njegovih izabranika.

"Želimo primijeniti sve ono na čemu smo radili u ovom pripremnom razdoblju. Dečki od prvog dana dobro rade i vjerujem kako smo maksimalno spremni. Na nama je u ova preostala dva dana usavršiti detalje i spremni dočekati utakmicu protiv Stupčanice", između ostalog je rekao Skender na press konferenciji, pa je zatim dodao:

"Na pripremama smo iz sedmice u sedmicu pokušavali podići intenzitet rada. Vjerujem kako smo u tome i uspjeli, te da ćemo u tom tempu i nastaviti. Što se tiče našeg protivnika, znamo da Kup utakmice nose i zamke, te da protiv niželigaša na njegovom terenu uvijek može biti problema ukoliko nemate svoj dan. Pogotovo protiv ekipe koja ima ambiciju ući u Premijer ligu.

Oglasi

"Znamo da nas čeka jako kvalitetan protivnik, ali sve ovisi o nama i mi moramo biti pravi. Ne želimo se mnogo opterećavati protivnikom, fokus stavljamo na nas i na našu kvačlitetnu izvedbu, a vjerujem da ćemo u tome uspjeti.

Kapiten Ćavar zadovoljan radom na pripremama

Pred meč sa Stupčanicom novinarima se obratio i kapiten Širokog Brijega, Marijan Ćavar. On je istakao da je u timu tmosfera na visokom nivou, te da se vidi napredak u odnosu na prvi dio sezone.

"Raspoloženje u momčadi jako je dobro. Zadovoljni smo kako smo odradili pripreme gdje smo i rezultatski skoro sve utakmice riješili u našu korist. Momčad je napredovala u odnosu na prvu polusezonu i jedva čekamo nastavak", istakao je Ćavar.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dodajmo i da Skender za meč u Olovu neće moći računati na Božu Musu, dok je nastuo Kpana pod znakom pitanja, odnosno mnogo je izvjesnije da neće biti u autobusu koji će krenuti za Olovo.

Utakmica se igra u nedjelju sa početkom u 13:00, a glavni sudija meča je Mateo Musa iz Čitluka. Njegovi pomoćnici su Marko Zelenika i Boris Dujmović, obojica iz Mostara, dok je četvrti sudija meča Dražen Marić iz Bijeljine.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Stupcanicu mogu samo sudije sprijeciti da ne izbaci Listicu. Kkva je sudijska trojka poslata u Olovo, sve je jasno na sto se ide.
1 0
SamoSiroki
Ovo su naši suci a uvjek protiv nas
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti