Više nije napadač: Robin van Persie prekomandovan na novu poziciju

Godine uzimaju danak

Više nije napadač: Robin van Persie prekomandovan na novu poziciju

Iskusni holandski napadač Robin van Persie se ove zime vratio u Feyenoord, za koji je od povratka nastupio na šest utakmica u Eredivisiji i postigao dva gola.

Van Persie je u nedjeljnoj utakmici protiv Heraclesa prvi put bio starter i na terenu je proveo 73 minute, a mnogim je 'zapalo za oko' što nije bio najistureniji napadač u svojoj ekipi.

Trener Feyenoorda je Van Persieju dodijelio novu ulogu u ekipi i prekomandovao ga u vezni red, što je u jednu ruku i logično s obzirom da je Holanđanin već u poznim igračkim godinama (34) i da više nije toliko brz i eksplozivan kao nekada.

Da se Van Persie dobro snašao na novoj poziciji dokaz je i pogodak koji je postigao u pomenutom susretu. Feyenoord je slavio sa 1:0, a Van Persie je bio strijelac jedinog gola u 55. minuti.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Van Persie nije jedini primjer napadača koji pred kraj karijere promijeni poziciju, čak štaviše - bilo ih je mnogo. Počev od Dwighta Yorkea, Alessandra Del Piera, pa do Waynea Rooneyja. Majstorstvo ostaje, ali godine uzimaju danak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi