Slavljenik Ronaldo u 89. za novu pobjedu Portugala, Slovacima duplo slavlje

Kvalifikacije za EP

Slavljenik Ronaldo u 89. za novu pobjedu Portugala, Slovacima duplo slavlje

Edmir Škorić

Odigrane su večeras utakmice 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvesntvo u grupi J u kojoj sada Portugal i Slovačka polako prave razliku u odnosu na ostale selekcije.

Portugal je s tri pobjede otvorio kvalifikacije, uključujući i nedavnu nad bh. reprezentacijom u Lisabonu (3:0). Očekivalo se da će nastaviti seriju i u gostima kod Islanda, a u tome je i uspio zahvaljujući svom najboljem igraču Cristianu Ronaldu.

Utakmicu je obilježio upravo Cristiano Ronaldo koji je postao svjetski rekorder jer je večeras upisao 200. međunarodni nastup.

Iako je Portugal bio veliki favorit, nije bio pretjerano bolji od domaćina na terenu, tek nešto konkretniji, da bi u 89. minuti Ronaldo postigao pogodak za maksimalan učinak svog tima.

Slovačka je gostovala kod Lihtenštajna. Očekivala se pobjeda gostiju, ali je ostvarena teže od očekivanog. Varvo je na isteku prvog poluvremena postigao jedini gol.

Slovačkoj duplo slavlje s obzirom na očajno izdanje Zmajeva u Zenici i poraz od Luksemburga, pa sada ova selekcija uz Portugal djeluje najbliže odlasku na EURO.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Luksemburg je sa sedam bodova na trećem mjestu i također u igri za drugo mjesto, Island ima četiri boda, BiH ostaje na tri, a od nas lošije rangiran je jedino Lihtenštajn koji nema nijedan bod i niti jedan postignuti gol uz 14 primljenih.

Kvalifikacije za EP, 4. kolo:
Lihtenštajn - Slovačka 0:1 (Vrvo 45)
Island - Portugal 0:1 (Ronaldo 89)

Top Komentari

789012455
Fuj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti