Švedska se raspucala na Baltiku, Ukrajina otkinula bod Englezima, još jedna sjajna noć za Andoru
FOTO: EPA

Kvalifikacije za EURO 2024. godine

Švedska se raspucala na Baltiku, Ukrajina otkinula bod Englezima, još jedna sjajna noć za Andoru

Haris Zilić

Odigrana su tri duela petog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine u subotnjem terminu od 18 sati. Bilo je zanimljivih utakmica, vidjeli smo sedam pogodaka.

U grupi F, Švedska je kao gost deklasirala Estoniju sa 5:0, domaćinima nisu dali ni minimalne šanse za bilo kakvim iznenađenjem.

Povela je Švedska 0:1 golom Gyokeresa u 18. minuti, a u 24. minuti Kuluševski pogađa za 0:2. Rezultat prvog poluvremena od 0:3 postavio je Isak golom u 39. minuti.

Za totalni raspad Estonaca pobrinuo se Quaison u 75. minuti kada je pogodio za 0:4, a konačnih 0:5 postavlja Claesson u drugoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Derbi grupe C odigrale su selekcije Ukrajine i Engleske na stadionu u Wroclawu gdje je Ukrajina domaćin zbog poznate ratne situacije u ovoj državi.

Oglasi

Konačan rezultat utakmice glasio je 1:1. Povela je Ukrajina 1:0 u 26. minuti pogotkom Zinchenka, a na 1:1 poravnao je Walker u 41. minuti nakon sjajnog dodavanja Kanea.

Nema više malih i slabih reprezentacija, to je večeras pokazala i Andora.

Reprezentativci ove male pirinejske države došli su do drugog boda u kvalifikacijama remiziravši protiv Bjelorusije rezultatom 0:0 u okviru grupe I.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 20204. godine, rezultati:

Grupa F:

Oglasi

Estonija Švedoska 0:5

Grupa: C:

Ukrjaina - Engleska 1:1

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grupa I:

Andora - Bjelorusija 0:0

Top Komentari

visokohz
Svi napreduju samo BIH nazaduje nažalost
0 0
K79
Nema više malih i slabih reprezentacija, to je večeras pokazala i Andora.?! od kad je to Bjelorusija velika reprezentacija?!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi