Na ulicama Prištine scene koje govore više od riječi

Utakmica koja je izazvala pažnju

Na ulicama Prištine scene koje govore više od riječi

Haris Zilić

U toku je kvalifikaciona utakmica za EURO 2024. godine između Kosova i Švicarske koja se igra u Prištini, a glavni grad Kosova je danas u posebnom ozračju.

Prije početka utakmice navijači Švicarske i Kosova napravili su pravu feštu na ulicama glavnog grada Kosova.

Zajedno su pjevali navijačke pjesme, a najviše pjesme reprezentacije Kosova. Nije bilo kafića i trga da navijači nisu bili zajedno.

Naravno, poznati su prijateljski odnosi Kosova i Švicarske pa je ovaj duel svakako zaninmljiv iz više razloga.

U dresu Švicarske ima nekoliko fudbalera koji nose porijeklo sa Kosova.

Oglasi

Naravno u centru pažnje su Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri, a tu su još Bislimi, Jashari i Elvedi.

Kada je postala nezavisna država, Kosovo je formiralo fudbalsku reprezentaciju i imali su namjeru da mnoge fudbalere privole da igraju za svoju zemlju, to su mogli uraditi jer su bila nova reprezentacija pa nije bilo problema ako je neki igrač ranije igrao za drugu reprezentaciju, takvo je pravilo UEFA-e i FIFA-e.

Tako su pod zastavu Kosova doveli Murića, Berishu, Rrahmanija, Muriqija, Rashicu, Muslija, Krasniqija, Ujkanija, Zeqirija...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako je bila velika želja navijača na Kosovu, ipak je nerelano bilo da Xhaka i Shaqiri obuku dres reprezentacije Kosova znajuči da su lideri u reprezentaciji Švicarske.

Mnogi fudbaleri sa Kosova upravo prve inostrane fudbalske transfere prave po Švicarskoj koja im bude odlična doskočna daska za dalje što je još jedan pokazatelj izuzetnog odnosa ove dvije države i reprezentacije.

Top Komentari

Chesa
E svaka vam čast. Švicarska vodi 1:0 ali jako dobra igra Kosova.
3 0
Edis_91
Kosovo republik......????????????????
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije