UEFA objavila izgled baraža: Selekcija sa osvojenim jednim bodom u kvalifikacijama može na EURO!
Foto: Boisna i Hercegovina je i za Euro 2020 igrala baraž gdje je ispala od Sjeverne Irske

Pred posljednje utakmice kvalifikacija

UEFA objavila izgled baraža: Selekcija sa osvojenim jednim bodom u kvalifikacijama može na EURO!

Admin Čaušević
Teme:

Bosna i Hercegovina će igrati u baražu za Evropsko prvenstvo 2024. godine zahvaljujući promociji u Ligi nacija. Pred posljednje mečeve kvalifikacija UEFA je objavila kako izgleda stanje i mogući parovi baraža.

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina mogući rival u baražu će biti odlučen poslije žrijeba kada će se odlučiti koja dvije reprezetnacije će završiti u stazi B baraža.

Prema trenutnom stanju stvari polufinalni parovi baraža staze B izgledaju ovako: Izrael - Ukrajina/Island, Bosna i Hercegovina - Finske/Ukrajina.

Dakle, UEFA će odlučiti koje dvije reprezentacije između Ukrajine, Islanda i Finske će završiti u stazi B, a koja reprezentacija će biti prebačena u stazu A baraža.

Upravo će u stazi A baraža igrati jedna od najlošihi reprezentacija kvalifikacija, ali će svejedno imati priliku da se plasira na kontinentalni turnir.

Oglasi

Naime, Estonija će zbog nedostatka ekipa u stazi A biti prekomandovana u stazu A baraža gdje će prema trenutnoj projekciji igrati protiv Poljske.

Estonci s bodom do kontinentalnog turnira?

Baltička reprezentacija je kvalifikacije okončala sa samo jednim osvojenim bodova. U osam mečeva ostvaren je jedan remi te sedam poraza u grupi sa Belgijom, Austrijom, Švedskom i Azerbejdžandom

Estonci su uspjeli postići svega dva gola, te su svoju grupu završili ubjedljivo na posljednjem mjestu sa golrazlikom -20, te su među najlošim reprezentacijama kvalifikacija.

Polufinalni parovi staza A baraža za Euro trenutno izgledaju ovako: Poljska - Estonija te Vels - Finska/Ukrajina/Island.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada je u pitanju staza C baraža tu nema nepoznanica i već su poznati parovi. Igrat će se utakmice Gruzija - Luksemburg i Grčka - Kazahstan.

Žrijebe koje selekcije će završiti u stazi B baraža kao i žrijeb domaćina finala play-offa je na programu 23. novembra od 12 sati u Nyonu.

Top Komentari

Drakula
Jel bitno ko nam dolazi kad ne prolazimo ni andora da dodje?
1 0
gogs
Sramota da mi uopste imamo sansu otici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi