Kako je Messi novu zvijezdu evropskog fudbala ostavio bez riječi: "Odjednom je ustao i prišao mi..."

Gruzijac je imao veliku čast

Kako je Messi novu zvijezdu evropskog fudbala ostavio bez riječi: "Odjednom je ustao i prišao mi..."

E. Škorić

Zvijezda Napolija Kvicha Kvaratskhelia priznaje da je najteži protivnik s kojim se susreo vrlo blizu kuće, dok otkriva anegdote o Lionelu Mesiju i rivalu Milana Rafaelu Leau.

Reprezentativac Gruzije trenutno briljira za svoju zemlju nakon što je postigao dva gola protiv Škotske i priprema se za meč sa Španijom. Razgovarao je s lokalnim novinarima i prenio neke intrigantne priče iza scene.

“Najteži protivnik s kojim sam se ikada susreo je Giovanni Di Lorenzo na treningu. Nadam se da nikada neću morati da igram protiv njega”, rekao je Kvaratskhelia o svom saigraču iz Napolija.

Zajedno su osvojili prvi Napolijev Scudetto u više od 30 godina i to je omogućilo domaćim navijačima da napadaču daju nadimak 'Kvaradona'. Pokazalo se da je to dovoljno da se nađe na listi kandidata za Zlatnu loptu, a na ceremoniji u Parizu susreo se sa pobjednikom Svjetskog prvenstva Lionelom Messijem.

“Messi je sjedio desno od mene. Tokom reklamne pauze, upozoreni smo da ne ustajemo i ne krećemo se puno, pa sam ostao sjediti. Odjednom je ustao i prišao meni. Nisam razumio šta se dešava, ali on je podigao ruku i rukovao se sa mnom. Toliko cijenim to, on je nevjerovatna osoba", rekao je Gruzijac.

Oglasi

Kvaratskheliju je takođe oduševio napadač Milana Rafael Leao. Iako su rivali, čestitao mu je nakon što je postigao gol koji je prethodno dugo čekao.

„Teško je naći čovjeka kao što je Leao u fudbalu. Kada dugo nisam dao gol, a onda postigao gol, napisao mi je da mi čestita i poželi sve najbolje. On je super ljudsko biće".

Kvaratskhelia je u tekućoj sezoni odigrao 15 utakmica, te je postigao tri gola uz pet asistencija. On je u Napoli došao iz Dinamo Batumija u ljeto 2022. godine za samo 15 miliona eura. Prethodno je igrao za Rubin Kazan, Rustavi i Lokomotiv Moskvu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U dresu gruzijske reprezentacije je na 27 utakmica postigao 14 golova, a impresionirao je nedavno protiv Škotske sa dva gola, te sada želi da zatrese mrežu favorizovane Španije u meču kvalifikacija za Euro.

Njegova selekcija je sa osam bodova četvrta u grupi A i bez šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo, dok je Španija osigurala odlazak na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi