Kvote za najboljeg strijelca Serije A: Ronaldo nije toliko dominantan, zna se ko mu se približio...

Može li Džeko ponoviti veliki uspjeh?

Kvote za najboljeg strijelca Serije A: Ronaldo nije toliko dominantan, zna se ko mu se približio...

Napadač Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko sjajno je otvorio novu sezonu u italijanskoj Seriji A.

Popularni Dijamant nakon četiri odigrana meča na svom kontu ima tri pogotka i trenutno je treći strijelac lige. Ispred njega su za sada samo Ciro Immobile i Domenico Berardi iz Sassuoloa, a jednak broj golova kao Džeko postigli su Lorenzo Insigne, Francesco Caputo, Aleksander Kolarov, Alfredo Donnarumma, Cristian Kouame, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Luis Muriel i Duvan Zapata.

Ovolika gužva u vrhu liste strijelaca nam garantuje vrlo zanimljivu borbu za Capocanonierea, titulu koju je Džeko već osvojio i to u sezoni 2016/17 kada je postigao 29 pogodaka.

Kao i svake godine, tako se i ove možete kladiti ko će biti prvi strijelac Serije A. Kladionice i dalje najviše vjeruju Cristianu Ronaldu, iako njegova dominacija nije kao na početku prošle sezone.

Nakon što se CR7 nije proslavio u prvoj sezoni jer je bio 'tek' četvrti najbolji strijelac lige, kvota na njega narasla je na 3,50. Ipak, i dalje je, prema kladionici bet365 uvjerljivo prvi favorit jer je na drugog Romelua Lukakua kvota 5,50. Treći je prema istoj kladionici Ciro Immobile, također igrač koji je svojevremeno bio prvi strijelac lige, a na njega je trenutno kvota 7,00. Dalje slijedi Duvan Zapata iz Atalante sa kvotom 9,00, a peto mjesto dijele Dries Mertens, Domenico Berardi i Edin Džeko sa kvotama od po 11,00.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iza su Gonzalo Higuain, Lorenzo Insigne, Arkadiusz Milik, Krzysztof Piatek, Lautaro Martinez, Andrea Belotti...

Naravno, kvote će se mijenjati iz kola u kolo i bit će pravljene na osnovu aktuelne liste strijelaca, forme igrača, povreda itd.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
Dzeko je naj bolji napadac svi vremena
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi