Kyle Walker: "Niko me nije mogao proći jedan na jedan. Dobro, samo jedan, stvarno sam ga mrzio..."

Englez 'otvorio dušu'

Kyle Walker: "Niko me nije mogao proći jedan na jedan. Dobro, samo jedan, stvarno sam ga mrzio..."

Edmir Škorić

Defanzivac Manchester Cityja Kyle Walker jedan je od najboljih bekova posljednjih godina, iako se odnedavno u medijima više spominjao zbog ljubavnih skandala nego zbog igara na terenu.

Walker je engleski reprezentativac rođen u Sheffieldu koji je tamo i počeo svoju fudbalsku karijeru, potom prešao u Aston Villu, gdje je prvi put potpisao profi ugovor. Proslavio se nastupima za Tottenham u koji je došao 2009. godine, te je tu stekao reputaciju jednog od najboljih desnih bekova i Premier lige i kompletne fudbalske Evrope.

Walker se 2017. godine pridružio Manchester Cityju za rekordni transfer kada govorimo o igračima na toj poziciji. U Manchester Cityju, Walker je bio ključni igrač pod vodstvom trenera Pepa Guardiole, doprinoseći osvajanju brojnih trofeja, uključujući naslove Premier lige, Liga kupa i FA kupa.

Izuzetno je prodoran, ima sjajan centaršut i dosta ga hvale zbog napadačkih učinaka, ali itekako je dobar defanzivac. Imao je priliku da igra protiv sjajnih fudbalera, naročito brzih poput Mbappea, Rashforda, Viniciusa ili Sterlinga, ali smatra da ga ni oni nisu mogli proći u igri jedan na jedan.

Ipak, postoji jedan drugačiji tip fudbalera koji je Walkeru bio prava napast i to je Englez sada i priznao. Radi se o nekadašnjoj zvijezdi Manchester Cityja, Francuzu...

Oglasi

Kyle Walker u duelu sa Samirom Nasrijem tokom meča Tottenhama i Manchester Cityja

“Volio sam igrati protiv Sterlinga. Jako mi se svidjelo. Ne na način omalovažavanja, znao sam da je on dobar igrač i ako igram dobro protiv njega, ljudi će cijeniti ono što radim", rekao je Walker, pa onda opisao protiv koga je bilo posebno teško.

"Nasri. Prije sam mrzio Nasrija. Stavite bilo koga protiv mene jedan na jedan, ja sam dobar, ali taj pametni igrač mi je zadavao probleme i samo njega nisam mogao zaustaviti. Ja i Gael Clichy smo imali velike probleme protiv njega, jednostavno nas izluđuje i ne uspijevamo ga ukrotiti", poručio je Walker.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nasri je od 2011. godine igrao u Manchester Cityju i osvojio je titulu zajedno s Edinom Džekom. Unatoč njegovom velikom talentu, Nasrijeva karijera bila je obilježena i kontroverzama i povredama.

36-godišnjak se još prije tri godine oprostio od fudbala, dok je tri godine mlađi Kyle Walker i dalje član Cityja. Ove sezone odigrao je 36 mečeva te je upisao tri asistencije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Ne rise tromino
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi