Luis Enrique: Donirajte pet miliona eura i možda Mbappea ostavim na klupi protiv Barcelone

Španac pomaže bivšem klubu?

Luis Enrique: Donirajte pet miliona eura i možda Mbappea ostavim na klupi protiv Barcelone

E. Škorić

Dvoboj Barcelone i PSG-a nema izrazitog favorita, jer Katalonci pokazuju potpuno drugačiji stav nakon što je Xavi najavio da će na ljeto napustiti klub, ali reklo bi se da je ipak uloga favorita otišla na stranu Parižana.

Barca i PSG čine jedan od najatraktivnijih parova četvrtfinala Lige prvaka. U jednom trenutku Katalonci su bili značajno pali, ali podigli su formu, nedavno su razbili Atletico s 3:0 u Madridu i svakako imaju realne šanse da odu do polufinala ovog prestižnog klupskog takmičenja.

Budući da je Luis Enrique trenirao Barcelonu od 2014. do 2017., Španac je poznata osoba navijačima katalonske ekipe.

Zato se navijači Barcelone nadaju da će im Luis Enrique učiniti uslugu i ostaviti superzvijezdu Kyliana Mbappea na klupi u mečevima Lige prvaka, kao što je to već učinio ranije u nekoliko prvenstvenih utakmica. Uostalom, Mbappe je već najavio odlazak na ljeto i Enrique priprema svoj tim na život bez francuskog superstara.

"Ako donirate pet miliona eura našoj fondaciji, možda ću Mbappea ostaviti na klupi", rekao je Luis Enrique u dijalogu sa svojim pratiteljima na platformi za streaming. Jasno je, šalio se.

Oglasi

Mbappe je na kraju utakmice u San Sebastianu protiv Real Sociedada u osmini finala Lige prvaka objasnio svoj odnos s trenerom Luisom Enriqueom, nakon što se šuškalo da su njih dvojica "u svađi". Francuska zvijezda je izjavila da se jako dobro slaže sa Špancem, koji je pak imao riječi hvale za reprezentativca Francuske.

"On je najbolji igrač na svijetu. Zabiti će 50 golova i dati 25 odlučujućih asistencija s bilo kojim trenerom i bilo kojom momčadi. Čini se da njegova neposredna budućnost neće biti ovdje, pa ćemo morati testirati druga rješenja", rekao je Luis Enrique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako još zvanično nije potvrđeno, sve je izvjesnije da će Mbappe od ljeta igrati u Real Madridu, tako da će imati u budućnosti puno duela sa Barcelonom.

Ove sezone Real je na korak od titule u La Ligi koja je prošle sezone završila u vetrinama Katalonaca, a mnogi veliki timovi, poput španskih titana, žele trofej Lige prvaka. I PSG je jedan do favorita, a Parižani unatoč silnim ulaganjima već dugi niz godina nikako da osvoje prestižni turnir.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
I ko jos vjeruje uoivakve napise?Fudbal je biznis i tu nama emocija.Niti Enruque niti vilo ko drigi moze tako nesto uraditi. @ubnt a ti ako vjerujes ovako nesto,tj u ovakve napise onda stvarno ne razmisljas svojom glavom.
0 0
ubnt
Postoji li kriminal koji ovaj sirotinjski klub nije odradio? Pa Sadaka FC izmišlja kako da napravi kriminal. Mbappe će tek da im zamrači... hahahahahahaah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi