Izdajnik kakav se ne pamti u fudbalu - Ime mu je Kylian Mbappe i uradio je neoprostivo
Sve što je tražio, to je dobio i na kraju je otišao (AP Photo/Michel Spingler)

Nije nikakvo čudo što mu se svete

Izdajnik kakav se ne pamti u fudbalu - Ime mu je Kylian Mbappe i uradio je neoprostivo

M. Šljivak

Kylian Mbappe odlučio je napustiti PSG na kraju sezone i karijeru će vjerovatno nastaviti u redovima Real Madrida. Teško je to palo prvom čovjeku pariškog kluba Nasseru Al-Khelaifiju koji je Mbappea proglasio izdajnikom.

Odluka Kyliana Mbappea da napusti PSG na kraju sezone najteže je pala prvom čovjeku kluba Nasseru Al-Khelaifiju koji zvijezdu tima sada smatra izdajnikom.

Nije nikakvo čudo što tako misli. U dogovoru s Mbappeom iz prethodnih godina učinio je sve što je želio, dao mu je ogroman ugovor, riješio se apsolutno svih koji su mu u timu smetali.

"Odluka da ode iz PSG-a je bila gorka pilula za Nassera Al-Khelaifija. On je lično ispunio svaki zahtjev koji je Mbappe imao u protekle dvije godine - od dovođenja Luisa Camposa i Juliena Maynarda u klub i mnogih drugih stvari", navodi L'Equipe.

Mbappe je dakle dobio sve od kluba što je tražio. Plata od 200 miliona eura, bio je glava planiranog projekta, no on je izdao sve što su dogovorili i doslovno je uništio sve planove koje je klub imao u narednim godinama. Zbog njega su se odrekli mnogo toga, a on ih je izdao. Ovakve stvari se nikad ne opraštaju.

Oglasi

"Bio bi glavni čovjek projekta s platom neviđenom u svijetu fudbala od 200 miliona eura godišnje s bonusima. Klub mu je ispunio želje i obećanja, zbog njega su otjerali Neymara i Verrattija", navodi se.

Zbog svega što im je napravio Nasser Al-Khelaifi je odlučio da se Mbappeu koliko-toliko osveti. Za njega on više ne postoji kao igrač, a trener Luis Enrique je dobio jasnu naredbu da priprema tim za život bez Mbappea.

Španski stručnjak to već uveliko radi. Posljednje dvije prvenstvene utakmice jasan su znak da je osveta počela jer trener PSG-a glavnu zvijezdu iz igre vadi u ključnim momentima utakmice.

Protiv Rennesa na Parku prinčeva zamijenjen je u 65. minuti pri vodstvu gostiju od 1:0, da bi zatim u Monacu Mbappe 'na klupi' završio već na poluvremenu. On se potom presvukao i samovoljno je otišao na tribine.

Oglasi

"Je li ovo kazna za Mbappea? Već sam ranije govorio o tome. Prije ili kasnije ćemo ostati bez Mbappea i zbog toga tražim najbolje opcije za tim. Na ovo se moramo navići. Odluka da ga izvedem je bila moja i o tome ne želim uopšte raspravljati", rekao je nakon utakmice u Monacu trener PSG-a Luis Enrique.

PSG će i od odlaska Mbappea zaraditi ogroman novac

PSG očekuje ogromnu zaradu od odlaska Mbappea iako klub napušta kao slobodan igrač. Dogovor s njim za prethodne ugovore će naplatiti.

Očekuje se da će Francuz samo za potpis u Madridu dobiti bonus od 150 miliona eura i da će dio novca pripasti PSG-u.

Mbappe će se morati odreći bonusa lojalnosti kojeg je trebao dobiti na kraju ove sezone. Cifra iznosi oko 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG sada želi i dio bonusa kojeg će fudbaler dobiti nakon potpisa za Real. Ta cifra se kreće između 20 i 70 miliona eura, pa bi na kraju pariški klub mogao i finansijski dobro proći od odlaska ovog fudbalera.

Podsjetimo, Mbappe je drugi najskuplji fudbaler u povijesti fudbala. PSG ga je Monacu platio nestvarnih 180 miliona eura. Ispred je samo Neymar s 222 miliona eura.

Top Komentari

Sioux1921
Jao sramote i naslova i novinara izdajnik je ide u real a ne u propalu barcelonu
4 2
emial766
PSG zeli bonus od slobodnog igraca??? Sigurno ce dobit hehe
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi