Je li Enrique prespavao mjesec februar? Izjavom o Mbappeu je zbunio apolutno sve!

Čeka da se izjasni?

Je li Enrique prespavao mjesec februar? Izjavom o Mbappeu je zbunio apolutno sve!

Eldar Ganibegović

U februaru mjesecu je Kylian Mbappe najavio da će napustiti PSG na kraju sezone i po isteku ugovora. Sada je čudnu izjavu vezanu za njega dao trener Parižana, Luis Enrique.

PSG se sinoć plasirao u polufinale Lige prvaka. Jedan od junaka je bio i Kylian Mbappe.

Nakon 3:2 poraza u prvoj utakmici od Barcelone, PSG je sinoć na Montjuicu slavio rezultatom 4:1. Posljednja dva gola koja su i prevagnula postigao je pomenuti francuski fudbaler.

Nakon utakmice je izjavu dao i Luis Enrique, trener Parižana. On kao da je prespavao februar mjesec kada je Mbappe rekao da će napustiti klub, pa sada kaže da ponovo čeka da se Mbappe odluči. 

"Počeli smo utakmicu sjajno, znali smo da će ovo biti utakmica s više golova, bili smo spremni na to da ćemo primiti pokoji gol. Nisu nam se ni približili, ali je spektakularna akcija Yamala donijela pogodak. Igrali smo kompletno dobru utakmicu. Suđenje neću komentarisati", rekao je Enriquea, pa se nadovezao na Mbappea:

"Mbappeov ostanak u klubu? Čekamo svi da se gospodin Kylian Mbappe izjasni. Onda će sve strane dati svoja mišljenja. Ja moram ostati miran dok svi kažu svoje. Kao da smo u sudnici, a ja sam samo jedan od svjedoka koji čeka saslušanje."

Oglasi

Podsjetimo, Kylian Mbappe rekao je da će napustiti klub nakon čega je počeo dobijati i manje minuta na terenu. Njegova naredna destinacija po svemu sudeći će biti Real Madrid. I on sam se oglasio nakon sinoćnjeg trijumfa. 

"Uvijek sam bio ponosan što sam Parižanin otkad sam ovdje. Čak i da smo izgubili, bio bih ponosan.

Ponosan sam što predstavljam klub iz glavnog grada moje zemlje, za mene je to posebno jer sam ovdje odrastao. Doživjeti posebne večeri poput ove kao Parižanin je sjajno. Prošli smo još jednu fazu, moramo ostati mirni.

Naravno da želim da osvojim Ligu prvaka s PSG-om. Imamo odličnu ekipu i učinit ćemo sve da stignemo na Wembley (tu se igra finale, op. a.).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mi smo sjajan tim, vrijedno smo radili ovih šest dana. Uvijek smo bili opsjednuti idejom da ćemo ovdje pobijediti. Ovo je veliki dan za klub, za sve koji ovdje rade. Čestitam ekipa", rekao je Kylian Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi