Čovjek blizak Perezu otkrio koji broj će Mbappe zadužiti, to dosta govori o Modrićevoj budućnosti

Francuz od ljeta u Madridu

Čovjek blizak Perezu otkrio koji broj će Mbappe zadužiti, to dosta govori o Modrićevoj budućnosti

Edmir Škorić

Sve je spremno za svečani transfer Kyliana Mbappea u Real Madrid. U avgustu 2021. godine također je bilo, no tada je sve palo u vodu, ali čini se da ovaj put Frncuz neće "izraditi" Florentina Pereza.

Napadač je u ljeto 2021. godine trebao da pređe iz PSG-a u Real za 170 miliona eura fiksno plus bonuse, a njegovo predstavljanje uveliko se najavljivalo za 10. septembar. Interesantno da su mu tada spremali broj 5, koji je u Realu nosio Mbappeov idol i sunarodnjak Zinedine Zidane.

Mbappe u PSG-u i francuskoj reprezentaciji nosi brojeve 7 i 10, pa je bilo neobično pročitati da mu se sprema broj 5. No, kako je tada transfer propao, propala je i ta priča o Mbappeovoj petici.

No, što sada? Otprilike smo tri mjeseca udaljeni od Mbappeovog dolaska u Madrid. On je već saopštio klupskom rukovodstvu da ne ostaje u Parizu i tu više nema dilema, jedino je pitanje gdje će nastaviti briljantnu karijeru. Sudeći po svemu, to će biti upravo Real o kojem oduvijek 25-godišnji napadač mašta.

Španski novinari do detalja prate priču oko Mbappea i Reala. Ovoj sapunici će uskoro kraj, ali svakako postoje mnoge interesantne stvari kojima se mediji bave. I opet je aktuelno pitanje broja koji će Mbappe nositi na dresu.

Oglasi

Pretpostavljalo se da će zadužiti broj 10 koji sada pripada Luku Modriću kojeg su očito mnogi već otpisali, uvjereni da će na ljeto kada istekne ugovor otići iz Madrida.

Luka igra sjajno u posljednje vrijeme, pa se priča polako mijenja, a hrvatski reprezntativac bi vrlo lako mogao potpisati ugovor na barem još godinu dana. S obzirom da Mbappe broj 10 nosi u PSG-u, očekivalo se da će taj isti broj naslijediti u Madridu.

Ipak, španski novinar Diario AS-a Joaquin Maroto bivši je direktor komunikacija u Real Madridu i osoba koja i dalje ima bliske odnose sa rukovodstvom Reala, objavio je da će Mbappe nositi broj 9 na leđima.

Osim toga, on je otkrio da je Mbappe tražio da bude zvanično predstavljen u novom klubu prije Evropskog prvenstva, a ono počinje 14. juna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Realu je posljednji broj 9 nosio Karim Benzema, koji je prošle godine otišao u Saudijsku Arabiju i taj broj od tada je slobodan. Očito je da spremno čeka svog novog vlasnika...

Ovaj broj svojevremeno je u Madridu nosio i legendarni Davor Šuker, kao i Fernando Morientes, Cristiano Ronaldo jedno vrijeme, te Brazilac Ronaldo, kao i jedan od najvećih u historiji kluba, Alfredo Di Stefano.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti