Chelsea se poigrao sa Sheffield Unitedom
FOTO: EPA

Sigurna pobjeda

Chelsea se poigrao sa Sheffield Unitedom

Esmer Oštraković

Nogometaši Chelseaja ostvarili su sigurnu pobjedu na domaćem terenu protiv Sheffield Uniteda sa 4:1.

Domaća ekipa bila je favorit na ovom susretu, a na kraju su tu ulogu apsolutno opravdali i na terenu.

Nije dobro krenulo za ekipu Chelseaja jer su primili gol na samom otvaranju utakmice. Naime, u 9. minuti McGoldrick je doveo goste u vodstvo.

Ipak, domaća ekipa je rezultat preokrenula u svoju korist i to već do kraja prvog poluvremena. Prvo je Abraham izjednačio u 23. minuti, a vodstvo domaćim donio je Chilwell golom u 34. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugom poluvremenu viđena su još dva gola, oba u mreži gostiju. Strijelci su bili Silva u 77. minuti i Werner u 80. minuti utakmice.

Sjajnu utakmicu odigrao je Ziyech koji je upisao dvije asistencije, ali je kreirao još nekoliko šansi za svoje saigrače, ali ih oni nisu iskoristili.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ovako jedino još Bayern igra, pravo gotivna ekipa, milina ih je gledati, uvijek igraju za gol više, urodilo je plodom ono trošenje u prelaznom roku
4 2
Zivinice997
Ovi ako nastave da melju s obzirom kakvo je stanje u premijer ligi mogli bi da je i osvoje.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi