Lalatović otkrio šta je igračima rekao pred produžetke, a to će razbijesniti navijače Partizana

Kontroverzni stručnjak

Lalatović otkrio šta je igračima rekao pred produžetke, a to će razbijesniti navijače Partizana

Nenad Lalatović, kontroverzni trener Vojvodine, sinoć je osvojio prvi trenerski trofej u karijeri. 

On je sa svojim klubom u Nišu poslije penala pobijedio Partizan i tako osvojio Kup Srbije.

Pobjeda je zamalo prerasla u pravu tragediju jer je ekipa iz Novog Sada u regularnom toku meča prokockala prednost od 2:0 i dopustila Partizanu da izbori produžetke u 96. minuti.

U pauzi između regularnog toka i produžetaka Lalatović je imao vrlo težak zadatak da motiviše igrače nakon šoka koji su doživjeli, ali u tome je uspio tako što je spomenuo navijače Partizana.

"Nisam dao nijednog trenutka ekipi da padne. Dizao sam ih, hrabrio, jer sam znao da ako dođemo do penala da ćemo osvojiti Kup. Pričao sam im 'već ste zaslužili Kup, nemojte sad da padnete, nemojte da dozvolite navijačima Partizana da se raduju, nego ih naterajte da zaplaču poslije utakmice'. Jer pobijediti Partizan dva puta u pet dana, ovi momci nisu smjeli da ostanu bez ovakve satisfakcije", kazao je Lalatović za Kurir. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dobro je poznato da nekadašnji trener Radničkog iz Niša i fudbaler Crvene Zvezde ne gaji simpatije prema navijačima Partizana s kojima ima dugačku historiju verbalnih prepirki.

Njegova Vojvodina je pet dana prije sinoćnjeg meča i u ligi pobijedila Partizan, a tada je Lalatović također došao u verbalni obračun s navijačima crno-bijelih jer su mu ovi vrijeđali bivšu suprugu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi