Lalatović: Spriječen je masakr!
FOTO: Corriere.it

Na utakmici Brescije i Vojvodine

Lalatović: Spriječen je masakr!

A. Čaušević

Prijateljski meč između Brescije i Vojvodine nije protekao onako kako je to zamišljeno. 

Utakmica je prekinuta u 50. minuti pri rezultatu 2:1 za ekipu iz Serije A i to poslije navijačkih nereda.

Albanci su s albanskim zastavama provocirali igrače i navijače Vojvodine pa su pristalice kluba iz Novog Sada uletjele teren i uslovi za nastavak meča nisu postojali.

Kada su se glave ohladile Nenad Lalatović, koji je isključen tokom prvog poluvremenu, je kazao kako je praktično izbjegnut masakr.

"Sve ovo što se dogodilo je bilo planirano i željeno od strane onih koji su isprovocirali incident. Na ogradi pored terena, nekoliko Albanaca je razvilo albanske zastave, nadajući se upravo ovakvoj reakciji naših navijača, s obzirom na to da je iza ograde bila grupa od 20-30 ljudi koji su čekali da se obračunaju sa njima", rekao je Lalatović poslije utakmice.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Na sreću, izbjegnut je masakr koji je mogao da se dogodi. Naši navijači su veliki Srbi i patriote, a ja, iako ne opravdavam ovakav postupak, u isto vreme ne mogu ništa ni da zamjerim bilo kome od njih. Jednostavno, svi mi mnogo volimo Srbiju i Kosovo, te ne možemo da ostanemo imuni kada nam neko dira osjećanja prema našoj zemlji", kazao je Lalatović za stranicu Vojvodine.

Top Komentari

pipun
A nesmeta vam ; noz zica.. slike od usranog generala !? Stoko ponasajte se prema drugim kao sto vi zelite da se drugi ponasaju prema vama.
4 0
MirzaBarucic
Dosadili su vala i Albanci sa provokacijama. Fakat, da im nije Amerikanaca na Kosovu, zgazili bi ih Srbi.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti