Na adresu Barcelone stigla ponuda od 200 miliona eura: Glavna meta je Lamine Yamal
FOTO: EPA

Izazvao je interes mnogih velikih klubova

Na adresu Barcelone stigla ponuda od 200 miliona eura: Glavna meta je Lamine Yamal

H. Zilić

Lamine Yamal je fudbalsko čudo od djeteta i sa svega 16 godina postigao je neke od ključnih golova za Barcelonu, a u petak u 28. kolu La Lige kada je donio trijumf Kataloncima protiv Mallorce rezultatom 1:0.

Pomenuti mladi fudbaler je rođen 13. jula 2007. godine, dakle nema još punih 17 godina, a već je dostigao vrijednost od 60 miliona eura.

Mnogi prave usporedbe sa Lionelom Messijem, a stručnjaci koji prate katalonski tim puni su hvale za ovog tinejdžera za kojeg govore da igre veoma zrelo i pametno iako je još "dječak".

U tekućoj sezoni Yamal je za prvi tim Barcelone odigrao ukupno 37 utakmica u svim takmičenjima, postigao šest golova i upisao sedam asistencija što je nevjerovatna statistika za 16-godišnjaka.

Naravno da dobre igre uvijek privlače opažnju mnogih klubova i nema sumnje da će Barcelona uskoro dobiti mnoge ponude i da će telefon često zvoniti kada je u pitanju ovo fudbalsko čudo koje imaju u svojim redovima.

Oglasi

Ugledni novinar Marce Luis Rojo danas je objavio zanimljivu informaciju koja se brzo proširila društvenim mrežama.

Rojo je u Twiitter objavio napisao da je PSG ponudio čak 200 miliona eura za Yamala, međutim Barcelona još uvijek ne razmišlja o prodaji.

Nevjerovatno je da je današnji fudbal otišao do tog nivoa da se za 16-godišnjaka nudi jedna od najvećih ponuda u historiji fudbalske igre.

Prošle godine Yama postao rekorder

Lamine Yamal je već kao 15-godišnjak bio u planovima prvog tima barcelona, a 2023. godine postao je i rekorder u svijetu fudbala.

Oglasi

Ovaj mladi fudbaler je sredinom prošle godine dostigao cijenu od 50 miliona eura i postao najskuplji tinejdžer u historiji fudbala.

Tokomove sezone ta cifra se povećala za još deset miliona i teško da će neko u budućnosti oboriti ovaj rekord u vlasništvu igrača Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelonino čudo od djeteta smatra sa za jednog od najvećih talenata u historiji fudbala, a o kakvom se supertalentu radi, možemo slobodno tako reći, pokazuje podatak da ima već četiri nastupa za seniorsku reprezentaciju Španije i upisana dva gola.

Statistika mu je impresivna, a iza sebe ima već 21 nastup za omladinske selekcije Španije i to čak u četiri kategorije. Igrao je za U15, U16, U17 i U19 reprezentaciju Crvene furije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Koja je ovo budala izmislila mali nevrjedi ni 40
0 2
Realno01
Ma cirkus.Kakav Yamal i 200 mil hahhhah
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi