Xavi održao sastanak s Dembeleom i Sissokom i jasno im poručio: "Ako ostaneš..."

Saga i dalje traje

Xavi održao sastanak s Dembeleom i Sissokom i jasno im poručio: "Ako ostaneš..."

E. Čaušević

Ousmane Dembele nalazi se u veoma teškoj poziciji u Barceloni nakon što je odbio da produži ugovor.

Dembele s Kataloncima ima ugovor do kraja ove sezone, te su čelnici Barce u nekoliko navrata pokušali da pregovaraju oko novog ugovora, ali je francuski reprezentativac svaki put odbio njihovu ponudu.

Nakon toga njegov agent Moussa Sissoko je poručio da će Dembele ostati samo ukoliko dobije godišnju platu od 40 miliona eura što je nemoguća misija za Barcelonu.

U Barceloni su bili ljuti zbog ucjene njegovog agenta, a Xavi Hernandez je poručio da je razočaran jer mu je Dembele u nekoliko navrata rekao da će ostati u klubu i produžiti svoj ugovor.

Na kraju je Xavi u dogovoru s čelnicima kluba odlučio da Dembelea odstrani iz konkurencije za utakmice Barcelone, te Francuz nije igrao na prethodne dvije utakmice. Dobio je jasnu poruku da napusti klub do kraja januara ili ako ostane, a na produži ugovor neće igrati do kraja sezone.

Dembeleov agent jučer je stigao u Barcelonu, a ugledna Marca objavila je da je jučer održan sastanak na kojem su bili Dembele, Sissoko i Xavi. Naravno, glavna tema bila je budućnost francuskog igrača.

Marca je objavila da je Xavi jasno poručio Dembeleu i njegovom agentu da će igrati jedino ukoliko produži ugovor, te da mu je najbolje da napusti klub ukoliko nema namjeru da produži saradnju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, jasno je poručio da će Dembele ostati da sjedi na tribinama ukoliko ostane u Barceloni, a ne produži saradnju. Jedina opcija da nastavi da igra u dresu katalonskog kluba jeste da prihvati uslove koje mu nudi Barca i produži ugovor.

Sissoko je poručio da su otvoreni za pregovore oko novog ugovora, ali da ponuda Barcelone mora biti znatno bolja. Također, on pregovara i s drugim klubovima, a u posljednje vrijeme Dembele se najviše povezuje s prelaskom u PSG.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Barsa ce sa Cavijem kao trenerom ispusiti itekako.
1 7
Klicko
Musa trazi 40 ovi nude 5.Pa nek se nađu na pola puta tj na plati od 3.5 miliona godišnje.Hala madrid
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi